Gå til sidens hovedinnhold

Har du sett denne isbjørnen?

Da sitter det trolig en svett tyv bak rattet.

(iBergen.no) I løpet av natten har frekke, og muligens issultne, tyver stukket av med Isbjørn Is sin splitter nye frysebil som sto parkert ved Arka karosserifabrikk i Os.

Passer dårlig
Isbilen skulle få påmontert gardiner og ble satt utenfor verkstedet sent i går kveld. Men mandag morgen var den borte vekk.

- Jeg har aldri opplevd før at isbilene våre blir stjålet, sier salgssjef Trond Lohne i Isbjørn Is til iBergen.no.

Midt i travle solskinnsdager passet tyveriet spesielt dårlig for iskremleverandøren.

- Vi skulle gjerne hatt den tilbake så fort som mulig, for det er veldig travelt for tiden. Det er meningen at bilen skal kjøre to skift, og det er problemer med å få tak i frysebiler i hele Europa for tiden, sier Lohne, som er fristet til å gi tyvene amnesti dersom bilen leveres tilbake hurtig og skadefri.

Tom last
Om det var drømmen om en bekymringsfri sommer, med uuttømmelige mengder iskrem i solsteiken som motiverte biltyvene, så blir nok tyvene skuffet. Den store lastebilen hadde ikke så mye som en liten pinneis i lasten.

- Nei, det var ikke rare fangsten. Ikke var det den lureste bilen å stjele heller, for den er dynget ned av reklame, sier Lohne.

Den knallblå lastebilen er en Volvo dekorert med snødekte fjell og en diger isbjørn med slagordet «Is på naturlig vis». Den svært iøynefallende reklamen er helt ny og den eneste av sitt slag på frysebilene til Isbjørn Is.

- Alle politibiler er orientert om tyveriet og alle ser etter den, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand ved Hordaland politidistrikt.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten