Gå til sidens hovedinnhold

Har forlatt paradiset

Tangaroa-gutta hadde det så hyggelig på Raroia at de utsatte avreisen. Nå er flåten på havet igjen, fullastet med lekkerbiskener!

Oppholdet på Raroia har vært et eventyr. Gutta har fått en fenomenal oppvartning. Folk har kommet ut til dem med mat, og vist dem alt hva palmeøyen har å by på av kultur og natur, både over og under vann.

Tangaroa skulle seilt videre mot Tahiti mandag, men avreisen ble utsatt et døgn. Det er ikke lett å forlate et paradis!

På havet
Etter å ha blitt overdynget med blomsterkranser nok en gang, ble flåten slept fra lagunen og ut på havet tirsdag.

- Fullmånen står som en appelsin på horisonten, og lyser opp seilduken. Vi har allerede seilt et godt stykke vest for Raroia. Bjarne har gitt ordre om vaktrullering. Det betyr for min del at jeg får vakta fra 5 til 8 om morran og ettermiddag, og dermed har vi alle hatt vakt til alle døgnets tider. Jeg er A-menneske og nyter timen før soloppgang. Det kjennes godt å være på havet igjen, selv om oppholdet i lagunen var aldri så fantastisk. Vi har hatt god vind og strøm - går for det meste i over 3 knop med toppseil, skriver Torgeir i bloggen sin.

Farlig
Mellom Raroia og Tahiti ligger en labyrint av øyer. Gutta er i gang med den farligste delen av seilasen.

- Planen er å seile mellom øyene i Tuamoto, å kjøre raskeste veien til Selskapsøyene. Utfordringa er litt mer variable vind og føreforhold. Vi regner også med å se en del skip, ettersom vi følger skipsleia. Skulle det bli vindstille til feil tidspunkt kan øyene og revene bli litt for nærgående, skriver Torgeir.

Kokosnøtter
Det fine med denne delen av turen er at flåten har fått fylt opp proviantlageret. Torgeir er kanskje den som setter aller mest pris på det!

- Vi har fått i oppgave å sette til livs ikke mindre enn en sekk med kokosnøtter... på hver mann. Sammen med myndighetene fra Tahiti kom hundre kilo mat med flyet sist lørdag. Minst ti av kiloene er godteri.

Les hele reisebrevet her!

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial