Gå til sidens hovedinnhold

Har giftet seg med 58 kvinner

- Ekteskapet kjeder ikke meg, sier Saleh al-Sayeri (64), som har giftet seg med 58 kvinner, har ti sønner og et ukjent antall døtre.

Forretningsmannen Saleh al-Sayeris hyppige konebytter har blåst nytt liv i debatten om kvinners kår i Saudi Arabia, melder nyhetsbyrået AP. «Hvordan kan denne mannen bidra med noe kvalitetstid sammen med sine barn?» spurte en kvinnelig leser i den engelskspråklige avisa Arab News.

Men polygamisten akter ikke å gi seg. Han sier han vil ha like mange koner som han er år.

- Ekteskapet kjeder ikke meg. Jeg er verdens lykkeligste mann, sier Al-Sayeri, ifølge AP og Sayyidaty magazine. Han hevder å ha brukt over 1,6 millioner dollar på ekteskap og skilsmisser. Han vet han har hatt ti sønner - en av dem er død - men han husker ikke navnet på alle sine koner og er ikke helt sikker på om han har 22, 25 eller 28 døtre.

Kritikere hevder at Al-Sayeri skifter hustruer som andre skifter klær og er rystet over foreldre som lar sine døtre inngå ekteskap med mannen.

Men Al-Sayeri selv fnyser av kritikken og sier han holder seg til islamsk lov som tillater en mann å ha fire hustruer om gangen.

Al-Sayeri sier tre av hans fire nåværende hustruer har vært med ham i 18 og 40 år. Den fjerde er den som blir skiftet ut.

- Jeg liker å skifte min fjerde hustru en gang i året, sier Al-Sayeri som poengterer at han aldri har tvunget en kvinne til å gifte seg med ham og at han forsørger barna etter en skilsmisse. I sitt siste bryllup - med 10.000 gjester - var bruden 14 år gammel.

- Vi er blitt gode venner. Det er som om vi har kjent hverandre i 40 år, sier han.

Kommentarer til denne saken