Gå til sidens hovedinnhold

Har glemt Frank Murud

Børsnykommeren Neas ser kun fremover.

- Murud-saken var ingen stor belastning på Neas, sier konsernsjef Tor Rønhovde i Neas til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Fredag ble eiendomsselskapet Neas notert på Oslo Børs. Neas har fortsatt et krav mot sin tidligere ansatte Frank Murud på 9,4 millioner kroner.

Personalsak
Tidlig i mars tok statsadvokaten ut en av de mest alvorlige tiltalene for korrupsjon og økonomisk utroskap mot Frank Murud. Han var tidligere ansatt i Neas.

- Vi behandlet dette som en personalsak, sier konsernsjef til NA24.

Den tidligere eiendomssjefen i Undervisningsbygg Murud er tiltalt for å ha tatt imot seks millioner kroner fra to håndverkere og underslag av 90 millioner kroner fra Oslo kommune. Neas er også med i den strenge tiltalen med sitt krav.

- Vi har krav mot Murud på 9,4 millioner kroner i denne saken, sier Rønhovde, og legger til at det er for klienter i eiendomsselskapet.

- Dette er et tilbakelagt stadium og gamle ting for Neas. Vi ser fremover og er glad for at selskapet noters i dag på Oslo Børs, sier han.

Søker konsolidering
Neas ble etablert i september 1992, og går på børs for å kapre et større marked.

- Børsen gir oss en muskel til å konsolidere videre i markedet, sier Rønhovde til NA24, rett etter at han har bjellet inn eiendomsselskapet.

Rønhovde har vært to år i sjefstolen og har vært med på en snuoperasjon fra røde til positive tall for selskapet.

Han sier det totale markedet er på 80 milliarder kroner i Norge, og at det ser store muligheter etter børsnoteringen.

Emisjonskursen var på 33 kroner, og etter en times handel holder kursen seg stabil. Selskapet prises til 258 millioner kroner, det er 7,8 millioner aksjer og tilrettelegger er meglerhuset ABG Sundal Collier.

Det hentet inn 100 millioner kroner før noteringen og største aksjonær er finansmannen Narve Reiten gjennom selskapet Nordic Capital Partners IV. Han har hatt Neas i sitt private equity-satsning helt siden 2000.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis