Gå til sidens hovedinnhold

- Har lest at en prins skal gifte seg med en realitystjerne

Turistene utenfor Slottet vet lite om at svenskene forbereder seg til bryllup.

Stockholm (SIDE2): - Jeg vet at de er veldig forelsket, og at hun har vært med i Paradise Hotel. Også er hun søt og veldig godt likt i Sverige, sier Frida (24).

Hun legger kjapt til og ler:

- Også er han «snygg»!

Svenske Frida og andre turister like utenfor Slottet i Stockholm vet lite om prinseparet, og enda mindre om bryllupet som finner sted i helgen.

Lørdag gifter prins Carl Phillip (35) seg med sin Sofia Hellqvist (30).

Torsdagen før bryllupet er et knippe fotografer på plass utenfor Slottet, og riggingen blant journalister og TV-kanaler er i full gang. Ellers er det ganske så stille i gatene i Gamla Stan før den store festen.

Turistene er så å si uvitende om at dronning Silvia og kung Carl Gustafs sønn skal gi sitt ja til sin Sofia om kort tid.

- Vi kom akkurat, så vi vet ikke om noe bryllup. Men i går besøkte vi en bar og smakte på cider. Men takk for de gode nyhetene, sier Ilya (40) fra Moskva, Russland.

Lest i magasin

De tre venninnene Julia (22), Julia (22) og Maria (21) fra Canada er imidlertid litt oppdatert på svenskeprinsen.

- Vi vet at det er bryllup og at noen skal gifte seg. Akkurat her tror jeg, sier Julia og peker mot Storkyrkan.

Carl Philip og Sofia gifter seg i Slottskyrkan klokken 16:30 lørdag - samme sted som prinsesse Madeleine og Christopher O'Neill giftet seg 8.juni 2013.

22 år gamle Julia forteller videre at hun har lest om prinseparet i canadiske Hello! Magazine.

- Jeg leste at en prins skulle gifte seg med en realitystjerne. Også vet jeg hvordan de ser ut.

De tre turistene skal være i Stockholm i helgen, og håper de får et glimt av brudeparet.

LES OGSÅ SAKEN: Slik ble Sofia Hellqvist prinsesse

Fredag forberedes det for fullt utenfor og rundt Slottet. Brudeparet skal fraktes i kortesje med hest og vogn etter vielsen, og vinke til folket. Ferden går blant annet fra Slottet langs Ytre borggården, Slottsbacken, Skeppsbron, Regeringsgatan, Hamngatan, Strömbroen og ferden avsluttes ved Logården. I dag øvdes det på kortesjen utenfor Slottet, slik at alt sitter som det skal til den store dagen. Se video nedenfor:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=cC2Hvg9bd9B6RrNG_1NnfRKDMO4U0VYv4BGKmaUcUK2Hly8qH0j4Wz-ElmBia3s1L2llfFpN0LvMsz8hGaaIvg8vtOkxWDa8EulafT9wWVTinpIDByMwz5yQElsDsUGregM6omS4QPc&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Bedt i bryllupet?

Chen (25) og Yue (26) fra Kina er derimot helt uvitende om at det blir stor fest i Sverige i helgen. De er på rundreise i Skandinavia, og reiser videre til København. Side2 spør om de vet at det er bryllup om kort tid, og om de skal få med seg begivenheten.

- Nei, takk. Vi kan ikke. Vi reiser i morgen, sier Chen.

Side2 forstår ikke helt svaret, og må spørre spørsmålet igjen.

- Åh, jeg jeg trodde du ba oss i bryllupet, sier 25-åringen.

- Men vi vet ingenting om dette.

Prinsebryllupet - følg med!

Etter bryllupet lørdag ettermiddag blir det nygifte paret fraktet med hest og vogn fra slottet, langs Yttre borggården, Slottsbacken, Skeppsbron, Slottskajen, Norrbro, Regeringsgatan, Hamngatan, Nybroplan, Nybrokajen, Hovslagargatan, Södra Blasieholmshamnen, Strömbron og ferden avsluttes ved Logården.

Deretter er det bryllupsmiddag og fest!

For de som vil følge begivenheten i sosiale medier er det opprettet hashtaggene #kungligtbröllop2015 og #royalwedding2015 - og folk er allerede i gang med å diskutere det kommende ekteparet og festen.

Side2 er på plass i Stockholm og gir deg bilder og full oppdatering.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken