(SIDE2): Snart er bryllupssesongen over oss, og har du ennå ikke planlagt antrekk, sminke eller hår, så er det på tide å begynne.

Et godt tips er å teste ut hår og sminke minst en gang før du skal i ilden. Da får du en anelse om hvordan resultatet blir, og slipper å stå i panikk på badet fordi håret og sminken ikke ble helt som du hadde tenkt deg.

Elegante krøller
Charlotte Elveland, hårstylist hos Jan Thomas Studio, mener bryllupsgjester må være litt forsiktig med hår og sminke så de ikke «overstråler» bruden.

- Løst krøllet hår passer til alle typer anledninger, enten det er snakk om et gallabryllup eller et sommerbryllup. Voluminøse bølger er veldig elegant og du ser skikkelig stelt ut, uten at du overstråler bruden. Skal du i sommerbryllup er det ekstra fint om du setter blomster i håret. Du kan enten bruke et hårbånd eller gjøre som meg og bruke ekte blomster. I modellen sitt hår har jeg satt i blomsten som heter hundekjeks, sier Elveland til Side2.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Elveland er en dreven stylist, som til daglig arbeider med både kjendiser, hvermannsen, magasiner, TV og musikkvideoer, og hun deler selvfølgelig sine beste tips for å kopiere stilen:

- Før du skal krølle håret bør du ikke vaske håret med en tung shampoo eller balsam. Det må være en lett volumsjampo. Om du skal kure håret, må du passe på å ikke ta kuren helt inn til røttene. Det skal være volum i håret, og om det blir for tungt så vil ikke krøllene holde hele dagen. Et godt tips er å bruke en god saltvansspray. Bruk saltvannspray i vått hår, helst inn mot røttene, og føn håret med hodet opp ned til det er blitt helt tørt, sier hun.

Løse eller definerte krøller?
Om du har naturlig fall i håret, så blir resultatet best om du retter det ut litt på toppen før du begynner å krølle.

- Når du skal krølle håret er det lurt å dele håret inn i deler. Del håret rett ned fra midten av krona, og lag en midtskill som går ned mot nakken. Skillen du normalt pleier å ha på toppen av hodet må du fikse til før du begynner. Del håret videre opp i flere mindre deler - start ved øret og arbeid deg oppover. Et annet godt tips er å tupere håret før du begynner å krølle det, da slipper du floker og rot etterpå.

Charlotte stylet sin modell med et stylingjern, men en liten krølltang kan også brukes. Om du vil ha løsere bølger velger du en større en.

- Om du vil ha definerte krøller, så må du ikke børste ut krøllene. Men om du vil ha mer volum og løse bølger så kan du børste over håret med en naturbørste. Da er det lurt å bruke en glansolje etterpå, så det ikke kruser seg. Avslutt med en fininshspray.

Nå du har krøller håret kan du finne ut hva som passer best for deg. Noen liker å dra noen deler bak fra ansiktet, men det er også fint å bare la det henge helt løst.