(SIDE2): Sol, salvann, kloring og sand bokstavelig talt suger vitaliteten ut av håret ditt.

Resultatet er et tørt, blast og livløst hår med lite glans og volum. Har du farget eller behandlet hår er du spesielt utsatt disse sommermånedene, men det er steg du kan ta for å bevare lokkene i sommer.

Solkrem
UV-strålene suger all fuktighet ut av hårsekkene, og har du i utgangspunktet tørt hår, gjør solen bare vondt verre.

Hva gjør du: Bruk et hårprodukt med solfaktor, og bruk balsam og hårmaske som gir håret fuktigheten tilbake.

Les også:Fem enkle sommerfrisyrer

Endre farge
Håret lysnes under solens stråler, noe som er spesielt synlig på små barn. For blondiner kan det være gode nyheter at håret lysnes på naturlige måter i sommermånedene, men for de med mørkere hår kan hårets farge fort føles kjedelig og blast.

Du bør derimot unngå å farge håret om sommeren, og årsaken er at hår som blir kjemisk behandlet blir svekket.

Hva gjør du: Igjen er et hårprodukt med solfaktor å anbefale. I tillegg kan du tilpasse hårfargen din noe etter årstiden, og farge et en nyanse lysere.

Så hatten passer
Det beste for håret, er at det blir utsatt for så lite sol som mulig. Ved å dekke håret til kan du gjøre høsten om til et blidere møte for håret ditt. Du bør derimot sørge for at håret er tørt før du dekker til håret, da vått hår er utsatt for skade.

Hva gjør du: Bruk en hatt (også bra for å unngå soli ansiktet) eller et skjerf (turbanene er in) for å dekke til håret.

Vær forsiktig
Som nevnt over, er vått hår spesielt utsatt for skade. Når håret er vått, er keratinet svekket, og håret brekker derfor lettere.

Hva gjør du: Rens håret godt i rent vann etter du har badet. For å unngå at håret brekker, påfør en leav-in balsam når du kommer opp av vannet.

Les også: Wet-looken er tilbake

Varsomhet
Når man er ute i sand og saltvann, eller Klorin for den sak skyld, å håret vaskes daglig. Vann, og hårprodukter sliter på håret, det samme gjør stylingutstyr som for eksempel hårfønere og rettetenger.

Hva gjør du: Vask håret i lunkent, og ikke glohett vann. Bruk en mild shampoo og balsam. Unngå for mye varmestyling da dette sliter ytterligere på håret ditt.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Unngå
Mange lurer du på om de skal klippe håret før du drar på ferie, eller om du skal vente til høsten. Da vi tidligere i år snakket med frisør, På Normann Nilsen, anbefalte han å klippe håret etter sommeren.

- Jeg vil heller si at man skal klippe håret etter sommeren, for da trenger håret å bli reparert. Da kan man gi litt blaffen i håret om sommeren, for det vil nesten alltid bli litt tørt uansett. Etter sommeren kan man, foruten å klippe det, ta en intensiv fuktighetskur hos frisøren, sa han til Side2 den gang.

Les hele saken:- Klipp deg etter sommeren

Hva gjør du: Klipp håret etter sommerferien.

(Kilde: Hello Magazine)