(SIDE2): Etter en lang vinter er huden gjerne tørr og gusten, håret matt og livløst og du ønsker gjerne ikke å vise bena.

Sjekk hvordan du kan gjøre huden klar for sommeren ved hjelp av av naturens egne råvarer.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Huden

Vinteren har gjort huden tørr. Du bør gi huden fuktighet i løpet av vinteren, men om det allerede er for sent er det fortsatt noe du kan gjøre.

Fuktighetsmaske
Påfør moset papaya til ansikt og nakke. La den virke i 15 minutter, før du fjerner den med vann.

Skrubb
Sukker fungerer også som en fin ansiktsskrubb. Samtidig gir den fuktighet og næring til vintergusten hud. Sørg for å bruke raffinert sukker, da andre typer kan bli for hard på huden. Bland sukker, honning og sitron og skrubb forsiktig.

Spray
Huden trenger fuktighet i løpet av dagen. Spesielt på varme sommerdager. Lag ditt eget ansiktsvann ved å blande en fjerdedels kopp sitronskall, dette klarner huden, og en fjerdedels kopp grapefruktskall, dette åpner porene. Bland dette i en kopp med vann. Ha i ferske mynteblader.

La det hele koke i to minutter inntil skallene er myke og nesten gjennomsiktige. Avkjøl og tøm i en flaske. Vips så har du et herlig og forfriskende ansiktsvann. Oppbevares i kjøleskapet.

Balanse
Mos en cherrytomat og bland i lik mengde yoghurt. La masken være på huden i ti minutter før den renses av. Tomater både balanserer PH- nivået og får porene til å tekke seg sammen.

Stram opp
Agurk er bra for huden. Grønnsaken avkjøler huden, samtidig som den strammer opp porene. Grovhakk en halv rensket agurk og bland alt godt. Påføres huden i rikelige mengder og la den virke i 15 minutter.

Vitamin B
Ål, sjøgress og ris er full av B-vitaminer. B-vitaminer er svært bra for fet hud, så det er bare å hive innpå. Om du ikke er sushi fan, er også ost og egg gode B-vitaminkilder.

Antioksydanter
For å holde huden frisk og fin, bør du få i deg antioksydanter. Spis derfor bringebær, blåbær og jordbær. De er rik på både antioksydanter og vitamin C.

Kroppen

Leggene er normalt tildekket på vinteren. Men på sommeren blir de synlige og kommer ut fra sitt vinterskjul.

For å unngå sår og urenheter fra for eksempel barbering, kan du bruke druefrøekstrakt når du bruker høvelen. Denne frukten skal gjøre at huden heles raskere, samt den skal redusere eventuell arrdannelse.

Har du problemer med åreknuter kan du prøve å sove med to puter under føttene. Å sminke leggene kan også være en løsning, og det finnes produkter laget spesielt for å skjule åreknuter og tatoveringer.

La armene dine få en fuktighetsgivende maske. Mos en halv avocado med noen dråper sitronjuice. Påfør massen på rene armer. Du kan også spise bort den tørre huden. Gulrøtter og aprikoser er rik på A og C vitaminer, og det gjør huden godt.

Håret

Det beste er å dekke til håret med en hatt eller et skjerf om du skal oppholde deg i solen.

Om dette ikke er et alternativ bør du sørge for å rense håret med ferskt vann hver gang du er ute i vannet, slik at klorin og saltvann ikke penetrerer hodebunnen. Påfør gjerne jojoba-olje for å beskytte hårsekkene.

Lag en fuktighetsmaske til håret ved å mose en banan med en spiseskje fet krem og en spiseskje honning.

Du kan også mose åtte ferske jordbær med en spiseskje majones. Dette fjerner gamle hårprodukter, og får håret til å bli mykt og skinnende igjen. Masser masken inn i fuktig hår, og la den virke i 5 til 10 minutter før du sjamponerer håret grundig.

Laks er rik på omega tre fettsyrer og er derfor bra for hodebunnen. Spinat og brokkoli hjelper alt med å holde håret friskt og mykt. Skummet melk og yoghurt gir håret glans.

Neglene

Bland to egg med 1 spiseskje honning og en fjerdedels kopp med havregryn. Legg masken på hendene.

Bland 3 spiseskjeer malt kaffebønner, 1 teskje cornmeal og en teskje oliven olje. Tilsett en spiseskje krem, og en spiseskje mel, og et par dråper olje. Påfør masken på føttene.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

(Kilde: AOL)