Gå til sidens hovedinnhold

Harald Eia i strupen på NRK

- NRK ville knust denne mannen så hardt i retten at Kafkas «Prosessen» vil fremstå som en rosenrød skildring, sier Eia om T-skjortestriden rundt «Oslolosen».

(iOslo.no) Denne uken har iOslo.no skrevet om Tønsberg-mannen Andreas Wahl som har startet en nettbutikk hvor han selger produkter med tegninger, ord og uttrykk fra Harald Eias morsomme og populære «Oslolosen»-karakter fra «Uti vår hage 2».

«... det ville ha fått Kafkas «Prosessen» til å fremstå som en rosenrød skildring av et trivelig og humant rettssystem.»

Harald Eia om NRK

Les mer: NRK stoppet «Oslolosen»-pirat

Dropper effekter
NRK Aktivum fortalte til iOslo.no på torsdag at de ikke kommer til å lage offisielle «Oslolosen»-effekter og nå har de også bedt Andreas Wahl stanse salget i nettbutikken.

Si din mening i bunnen av saken.

- Kule T-skjorter. NRK burde kjøpe designen og ideen av ham, selge disse T-skjortene og gi ham (Andreas Wahl journ. anm.) royalties, sier «Oslolosen» selv, Harald Eia, til iOslo.no.

Komikeren er glad for at Wahl la seg paddeflat da NRK Aktivum reagerte med vantro på virksomheten.

- Det at denne studenten viser såpass initiativ og entusiasme og lager T-skjorter sånn helt på egen hånd - det strider mot NRKs grunnverdier, og er i utgangspunktet veldig irriterende og provoserende for NRK. Hadde han ikke lagt seg paddeflat, ville NRK i et eventuelt rettsoppgjør ha knust denne unge mannen så hardt og grundig og med så selsomme og bisarre virkemidler at det ville ha fått Kafkas «Prosessen» til å fremstå som en rosenrød skildring av et trivelig og humant rettssystem, forteller Eia videre.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Stenges trolig snart
Andreas Wahl har allerede mottatt brev fra NRK Aktivum og innen kort tid vil det nok være umulig å få tak i «Oslolosen»-plaggene.

- Butikken stenges antakelig ganske snart. Det er synd, men som jeg har sagt har jeg ikke tjent noe særlig penger på dette og har derfor ikke råd til juridisk hjelp. Studentøkonomien strekker ikke så langt i dette landet, sier Wahl til iOslo.no.

Han sier også at etterspørselen på nettsiden har økt etter at iOslo.no først omtalte saken tidligere denne uken.

- Jeg mener jeg ikke har brukt noe rettighetsbelagt, men at butikken antakelig stenges grunnet henvendelsen fra (nasa)hårsåre NRK, forklarer en humoristisk Wahl.

- Må få mene det han vil
Da iOslo.no konfronterer daglig leder i NRK Aktivum, Bjørn Suhrke, med uttalelsene fra Harald Eia, har han følgende kommentar:

- Harald må få mene det han vil, sier en ordknapp Suhrke.

NRK Aktivum har som tidligere nevnt allerede sendt brev til Andreas Wahl og bedt han stoppe salget av produktene.

- Vi har tilskrevet han og bedt ham stoppe salget. Vi har også gitt ham en frist, men vi har ikke tatt noen stilling til hva som kan skje videre i saken, forklarer Suhrke og legger til:

- En mulighet er å gå til rettssystemet, det har vi gjort før, påpeker han.

NRK Aktivumskal ikke lage «Uti vår hage 2»-effekter for salg, men presser nå Andreas Wahl til å stoppe T-skjortesalget. Hva synes du?

Les flere nyheter på iOslo.no.

Reklame

Kun i dag: 30 % på alle varer hos Christiania Glasmagasin