Gå til sidens hovedinnhold

- Will og jeg lo av det samme

- Når ting stemmer, glemmer du at du er på «audition», sier Harald Zwart om Will Smith-samarbeidet.

(SIDE2): Onsdag ble det klart at Harald Zwart skal regissere nyinnspillingen av «Karate Kid».

LES MER: Ny superstjerne for Zwart

- Fornyet tillit
Filmen skal produseres av Will Smith, og hovedrollen som gutten som klarer å hevde seg i karate skal spilles av Will Smiths sønn Jaden. Regissørjobben er den andre Harald Zwart har gjort i Hollywood på kort tid. Hans siste storfilm, «Pink Panther 2» med Steve Martin og John Cleese i spissen, avslutter dette årets filmfestival i Berlin.

«Pink Panther 2» tilhører det store studioet Sony MGM. Zwart har ingen fast avtale med studioet, men sier at «Karate Kid»-jobben må sees på som fornyet tillit.

- Jeg vurderer alle prosjektene uavhengig av studio, sier han til Side2 på e-post fra Los Angeles.

- Får bedre parkeringsplass
Harald Zwart tar med de to nye storfilmene virkelig steget opp blant store regissører i Hollywood. Etter den amerikanske debuten «One Night at McCool's» og «Cody Banks» valgte Zwart å gjøre norske prosjekter som «Lange flate ballær 1», der han var produsent, og «Lange flate ballær 2» der han var regissør, samtidig som han fortsatt utviklet egne prosjekter i Hollywood.

- Jeg må innrømme at det er morsomt når vakta i porten på Sony Film Studios kjenner meg igjen, og at han parkerer bilen min nærmere enn det han brukte å gjøre før, humrer Zwart.

- Men målet mitt har alltid vært å lage god film uansett om jeg er i Hollywood eller Norge.

Det var imidlertid ikke slik at han bare møtte Will Smith som synes han passet bra som regissør. «Karate Kid»-jobben var er resultat av en lang utsilingsprosess av mange regissører, og den jobben gjøres først av studiosjefene og de andre produsentene, forteller Zwart.

SE VIDEO TIL PINK PANTHER 2

HTML EMBED
video_embed(11969,1);

- Konkurransen tar på
- Det er i den prosessen at konkurransen er hardest. Det merker man selvfølgelig på kroppen. Når du endelig kommer til Will Smith, så vet du at du er en av to, sier han.

Zwart visste at han besatt det han kaller en nærhet til innholdet, som han klarte å formidle. I tillegg hadde han bestemte meninger om hvordan filmen kunne løses visuelt.

- Uansett om jeg hadde fått filmen eller ikke, var det en ære å få lov å pitche min versjon av filmen for Will. Vi pratet lenge om prosjektet og klarte faktisk å finne felles referanser som begge kunne le av. Og når ting stemmer, så glemmer du fort at du egentlig er på «autition», sier Zwart.

Krig og troll
Parallelt med «Karate Kid» vil Harald Zwart fortsatt jobbe med en ny beretning om krigshelten Jan Baalsrud som Arne Skouen berettet om i Oscar-vinneren «Ni Liv». Hans store film om troll er også under utvikling. Regissøren akter ikke å slippe taket i norsk film med det første.

Han og produsentkona Veslemøy Zwart har også flere egenskrevne prosjekter i bunken, blant annet en actionfilm kalt «Revolver».

- Men timingen må stemme, sier Zwart, som først og fremst skal ut på en promoturné for inspektør Closeau og den rosa panteren.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken