(biipMag): Harald Zwart fra Fredrikstad er kjent utenfor Norges landegrenser, men har virkelig gjort det stort: selveste Will Smith, omtalt som «the most powerful actor in the world» av Newsweek, har ansatt han til å regissere hans neste storsatsing.

Karate Kid
I 1984 kom klassikeren «Karate Kid», og Smith har nå tenkt til å lage en remake av denne. Han har satt sin egen sønn, 10-år gamle Jaden, til å spille hovedrollen. Det er et stort ansvar Zwart får tildelt. Til rollen som vise mr. Miyagi er actionlegenden Jackie Chan hyret.

Les også:En bloddryppende fornøyelse

Hollywoodelite
Med denne jobben er det liten tvil om at Zwart er inne blant Hollywoods elite. Nylig fikk han også oppdraget om å regissere «Pink Panther 2», noe som setter han enda lenger opp på listen. I oppfølgeren til den første «Pink Panther»-filmen finner du mange kjente navn, og verdensstjerner som Steve Martin, John Cleese, Andy Garcia og Jean Reno har fått et godt inntrykk av nordmannen. Filmen har premiere 6. februar, og er også tatt ut til filmfestivalen i Berlin.

Første gang
Dette er første gang en nordmann er representert med en utenlandsk produksjon i Berlin, og at den norske filmen «Død Snø» (som Zwart også produserer) er tatt ut til den prestisjetunge Sundance-festivalen har ikke gått ubemerket hen i Hollywood.

Les også:Will Smith med Kollen i sikte

Los Angeles
Harald bor med familien i Los Angeles, og det har han gjort i snart 10 år. Han kaller fortsatt Norge for hjemme. Han er av og til hjemme, som da han var her for å lansere bakomboka til Lange Flate Ballær-filmene, samt filmen Død Snø

- Jeg sier fortsatt ”hjem” om Norge selv om jeg bor og jobber i Los Angeles. Jeg sørger alltid for å ha noen norske prosjekter slik jeg kan ta en tur ”hjem” en gang i blant, sier Zwart.

Siste fra biipMag: gå til forsiden!