Gå til sidens hovedinnhold

Hardt ut mot Jacko

- I stedet for godnatthistorier snakker Jackson med barna om onani, sa aktor da rettssaken mot popkongen startet mandag.

(Side2) : Aktor Tom Sneddon sa også at Jackson viste den kreftsyke gutten porno og masturberte ham, melder Reuters. Det skal guttens bror ha sett.

- Senere kommer gutten til å beskrive sin seksuelle opplevelse med Jackson for retten og for hele verden, sa Sneddon i sin innledning for domstolen i Santa Barbara mandag.

- I stedet for godnatthistorier snakker Jackson med barna om onani, sa Sneddon.

Aktoratets første påstand
Aktor sa også at den britiske tv-journalisten Martin Bashirs program hadde «rocket sangerens verden», ifølge Sky News.

- Livet hans rocket så dårlig at hans nære venner og hans fortrolige Marc Schaffel kalte livet til popstjernen for et togvrak, sa aktor Sneddon i retten mandag kveld norsk tid.

Journalisten Bashir er ventet å være aktoratets første hovedvitne til tross for at han først ikke ville vitne.

I dokumentaren «Living With Michael Jackson» holder den 46 år gamle popstjernen hånden til gutten som Jackson nå er tiltalt for å hatt uttuktig omgang med. I tillegg innrømmer Jackson i denne dokumentaren at han ofte deler seng med barn.

Det er ventet at Bahir vil vitne etter de innledende rundene i retten.

Tiltalen
Før påtalemyndighetene startet sin innledning, leste dommer Rodney Melville en ni sider lang tiltale der Michael Jackson er anklaget for seksuell antasting av en da 13 år gammel gutt på ranchen sin i Neverland mellom 3. februar og 3. mars 2003.

Gutten er i dag 15 år gammel.

Tidligere på dagen ankom den 46 år gamle sangeren rettslokalet i en svart dress med et rødt armbånd. Han gikk ut av en svart bil og vinket til fansen, mens livvaktene holdt paraplyer over popstjernen i striregnet.

Omsider i gang
Den rettslige prosessen er blitt forsinket flere ganger, men mandag kveld norsk tid startet rettssaken for alvor, ett år etter at Jackson først ble anklaget.

Dersom Jackson blir funnet skyldig i de ti tiltalepunktene, kan han risikere 20 års fengsel.
Jackson er anklaget for å ha gitt en gutt rikelig med drikkevarer. Videre skal han ha antastet gutten og holdt gutten mot hans vilje.

Popsangeren må svare for seg i det som allerede er blitt kalt dette tiårets rettssak.

Juryen ble valgt forrige uke, og det gikk langt raskere enn forventet. Det er nå opp til fire menn og åtte kvinner å avgjøre popkongens skjebne.

Side2 følger rettssaken og kommer med mer

Kommentarer til denne saken