Gå til sidens hovedinnhold

Bort med vinterpelsen

Det er rett og slett no-no med hårete legger under flagrende sommerkjoler. Her er en oversikt over de forskjellige hårfjerningsmetodene.

(YEYE): Det er ikke til å unngå. Hår skal ikke være synlig andre steder enn på hodet, og under bikinisesongen betyr det at så godt som alt hår må fjernes. Her har du en oversikt over de forskjellige måtene å fjerne det uønskede håret på.

Barbering
Enkel, billig og bra metode å fjerne håret på. Med barbering fjerner du tuppen av håret som har kommet ut av hårsekken. Det beste er å barbere med håret for å unngå ubehag. Varigheten ligger på ca 1-3 dager, så det krever at du har barberhøvelen tilgjengelig. Minus med det er kutt og røde prikker som svir dersom man barberer feil. Det skal allikevel være mulig å unngå dette dersom du er forsiktig og barberer med hårene, altså retningen håret gror. Barberhøvelen passer best til overflater som legger, armhuler og bikinilinjen.

Napping
Nokså smertefullt; du bruker en pinsett og napper ut ett og ett hårstrå. Da tar du sannsynligvis med deg hele håret med rota. Varigheten er lenge; mellom 3-8 uker. Det er billig, men krever litt tid, ettersom du tar ett og ett hår. Passer best til øyenbryn. Har du mye jobb å gjøre, kan det være lurt å dra til en skjønnhetssalong og få dem til å vokse øyenbrynene dine - da får du en form, og det eneste du trenger er å nappe de som kommer utenfor.

Hårfjerningskrem
En hårfjerningskrem fjerner hår fra hudoverflaten. Hårene smuldrer rett og slett opp og du «skraper» de av sammen med kremen. Varigheten ligger på flere dager og opp til 2 uker. Det er lett å få tak i hårfjerningskremer (parfymerier, dagligvarehandler og apotek), og det går raskt. Litt minus er at det er litt søl og ikke alle liker lukten. Har du sensitiv hud kan du også få allergiske reaksjoner. Passer best til bein.

Voks
Her smører du på en tykk, flytende voks som setter seg i hårene. Du legger et gasbind over og river av når det har stivnet. Dette gjør vondt, men du får med alle hårene der du har påført voks, og det varer så lenge som 3-6 uker. Det kan gjøres både i salong og hjemme. Det kan virke som tortur, men smerten er kortvarig, og det er verdt det. Etterveksten er heller ikke like tykk og kantete som for eksempel barbering.

Epilator
En elektrisk hårfjerner som fungerer forskjellig fra variant til variant, men de siste versjonene lover deg stubbfrie legger opp til 4 uker etter bruk. En epilator drar ut hårene, slik som ved voksing, og det kan derfor gjøre ganske vondt. En epilator koster rundt tusenlappen, men den gir deg i tillegg bra resultat og varer lenge. Som alle andre hårfjerningsmetoder kan den gi litt irritert hud og selve fjerningen gjør da litt vondt, men man lider jo for skjønnheten!

(Kilde: kjerringrad.com)

Hvilken hårfjerningsmetode liker du best? Kommentér under saken!

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her

Kommentarer til denne saken