Gå til sidens hovedinnhold

Harmeet Singh forlenger med Vålerenga

VALLHALL (vif.no): Midtbanespilleren Harmeet Singh (17) forlenget tirsdag sin kontrakt med Vålerenga, til å gjelde ut 2010-sesongen. Singh skrev under på en A-lagskontrakt med Vålerenga høsten 2007.

Sportsdirektør Jan-Erik Aalbu er godt fornøyd med å få på plass den nye avtalen.

- Vi har trua på Harmeet, og Martin har blitt imponert over hva han har sett siden han kom hit. Når du spiller på U19-landslaget når du er 17 år har du alle forutsetninger for å bli en god spiller. Allikevel må vi huske at det ikke er noen garanti for dette, sier Aalbu.

- Ved å signere en ny kontrakt med Harmeet nå håper vi å kunne hjelpe han med å få den rette sportslige utviklingen i karrieren sin.

Med forsterkningene som har vært i Vålerenga-stallen denne vinteren, kan veien til en plass på laget synes lang for en unggutt som Singh.

- Det er ingen automatikk i at en ny kontrakt betyr plass på laget umiddelbart. Vi må sette oss ned å se på hvilke utviklingsarenaer som er best for Harmeet. I noen tilfeller kan det bety at vi leier ut spillere for at de skal utvikle seg på en annen arena enn i 2.divisjon for rekruttlaget vårt, forklarer Aalbu.

- Det er bare å se på storklubber rundt i verden, de leier ut unge spillere og får tilbake et bedre produkt enn det de sendte av gårde. Det er en mulighet vi også må holde åpen.

Singh, som enda ikke har fylt 18 år, kan per i dag kun signere på en treårskontrakt med Vålerenga.

- Før en spiller passerer 18 år, er det maksimalt lov å signere de på tre år av gangen. Så snart han fyller 18 vil vi sette oss ned og se på kontrakten igjen, sier Aalbu.

- Ved å signere flere av de unge spillerne våre på lengre kontrakter får vi litt mer tålmodighet rundt en kontrakt. Da blir det også lettere for oss å gjøre de rette valgene i forhold til utviklingen av den enkelte spiller. Det er et stort ansvar både på oss og spilleren, men vi har trua på denne løsningen.

Singhs forlengelse føyer seg inn i rekken av flere langtidskontrakter som er inngått i Vålerenga. Nyinnkjøpte Lars Iver Strand, Kristofer Hæstad og Troy Perkins har lange kontrakter, og i helgen forlenget Glenn Roberts og Kjetil Wæhler med Vålerenga.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem