Gå til sidens hovedinnhold

Hårproduktet som gjør vondt verre

Det ene produktet du aldri bør bruke i håret ditt

Skal fikse et vanlig hårproblem, men gjør det verre.

(SIDE2): Når håret blir slitt er det nok mange som kjører på en hel arme med hårprodukter i håp om å redde det inn igjen - slik at man kanskje slipper å klippe seg.

Dette gjelder nok spesielt «de evige sparerne», men vi tipper at det er flere som også kjenner seg igjen.

- Skaden kan ikke reverseres

Selv om håret takker deg for god og riktig pleie, er det ett produkt som faktisk vare vil forverre situasjonen, og dette er produkter som er ment å «reparere» slittede hårtupper. Dette er nemlig ikke mulig, ifølge hårstylist Kacey Welch.

- Skaden er allerede forårsaket, og skaden kan ikke reverseres, sier hun til SheFinds.

Noen av disse produktene inneholder voks og silikon som legger seg som et belegg over hårtuppene. Dette vil ofte få håret til å føles sunnere ut, men det som faktisk skjer er at det hindrer de nærende ingrediensene fra andre produkter å trenge inn, noe som resulterer i at hårtuppene blir enda tørrere.

Det kan i tillegg være greit å vite at produkter som inneholder silikon kan være vanskelig å skylle ut, og at man kan få en oppsamling av produkter i hodebunnen, noe som kan gi fet hodebunn.

LES OGSÅ: 4 ting du kan gjøre for å unngå fett hår

Skånsomme hårrutiner

Det du kan gjøre er å bruke en lett hårolje, om du ønsker å få håret til å se sunnere ut, uten å skade det ytterligere, skriver StyleCaster.

Om du ønsker å unngå problemet i utgangspunktet kan du for eksempel forsøke å kutte ned på bruken av varme stylingredskaper, som krølltang og rettetang, kjøpt en skånsom hårbørste, og behandle det godt med gode produkter.

Reklame

Slik kan du kjempe om en premiepott på 90 millioner lørdag

Kommentarer til denne saken