(SIDE2:) Det velkjente varehuset Harrod's i Kensington i London tilbyr nå småjenter å få full oppvartning som Disney-prinsesser.

Disneys «Bibbidi Bobbidi» Boutique har åpnet i varehuset og her kan altså jenter med prinsessedrømmer få oppfylt alle ønsker for en pris av 10.000 kroner. Per time.

Fra 1000 til 10.000 kroner

- Min datter ser ut som en blanding av Askepott og et sukkerspinn, skriver The Daily Mails journalist som har forsøkt opplegget. Det er imidlertid variasjoner i pris. Alt fra 100 pund, altså rundt 1000 kroner til altså 10.000. Siste inneholder en stor goody bag med masse prinsessestæsj fra Disney. Avisen skriver at den billigste pakken er veldig populær.

Behandlingene går under «courtyard» (100 pund), «crown» (200 pund), «castle» (500 pund) og «royal» (1000 pund). Timene kan bookes på Harrods.com.

Journalisten datter får kjole (til å beholde), sminke, frisørkrøller, glitrende sko, tryllestav, og blir kalt «Deres høyhet».

Prinsessetimen vekker oppsikt. Ikke bare fordi den underbygger en stereotypi, men også fordi den koster i overkant av det de fleste nok tenker de skal bruke på veslefrøkna i én times tid.

- Summen på 10.000 kroner betyr ingenting for noen folk som kommer til Harrods's, påpeker en ansatt i det eksklusive varehuset overfor The Daily Mail .

Alle jentene blir vartet opp av «en snill fe».

- Trist metafor

- Dette er jo veldig spesielt, og på mange måter blir jo denne «prinsessetimen» en metafor på samfunnet vi lever i på en trist måte, sier Karianne Gamkinn, bedre kjent som bloggeren Mammadamen til Side2.

HTML EMBED

The Daily Mails journalist skriver at mens datteren får den store kongelige behandlingen, er det en tre år gammel jente ved siden av som får den til 1000 kroner - en T-skjorte og et tutuskjørt.

- Skal barn eksponeres for den voksnes rangorden, spør journalisten. Men de gode feene gir ingen svar. De forblir i sine roller og synger og danser som i Disney-filmene.

Gamkinn er selv mamma til gutter, men har absolutt fått med seg prinsessefokuset som råder blant en del svært små jenter.

Selv om hun ikke tror at de minste jentene får med seg hvor mye selv den billigste prinsessemakeoveren koster, mener hun at signalene en slik seanse sender blir helt feil.

- Jeg synes det er feil som foreldre å bruke så mye penger på én time som ikke fokuserer på annet enn pleie av forfengelighet. Det er innholdet i det hele jeg reagerer på, sier hun.

Disney har de siste årene fått sterk kritikk for hvordan de fremstiller prinsesser.

- Øynene hennes er større enn håndleddene , var siste kritikk for filmen «Frost».

Det vakte også ramaskrik da Disney valgte å redesigne sin heltinne fra filmen «Modig».

LES MER: Dette er samme heltinne

- Alt kan kjøpes for penger

For enkelte mødre og fedre blir prinsessefokuset til minsten nesten overveldende til tider.

- Jeg tror jo det er umulig å holde de barna som er interessert i prinsesser vekk fra det, og jeg synes ikke at man skal ha dårlig samvittighet som mor om man ikke klarer det, ler Gamkinn.

- Men her har man dratt det så uendelig langt. Man underbygger forfengeligheten og det at alt er mulig å kjøpe for penger. Det skaper en forventning hos barna og det blir vulgært hele greia, mener Karianne Gamkinn.

Merkeklærdebatten

Før jul raste det en debatt om dyre merkeklær til barn blant Nettavisens lesere. Også investor Arne Fredly mener at det er tullete å kjøpe dyre designerklær til småunger .

Foreldre som Daily Mail har snakket med som har gitt en prinsessemakeover til sine småjenter mener at man godt kan gjøre det om man har råd til det.

LES MER:

- Det er klart at jeg kunne tenkt meg til å gi vekk klær til de som ikke har så mye
- Donér klærne til Fattighuset, slik at fattigfolk kan få en smak av merkeklær
- Jeg har jo soleklart oppnådd det jeg ønsket
- Merkeklær er det beste for barna
Svindyre barneklær rives vekk
- Man vil jo ikke se ut som en slask

Ville du kjøpt en prinsessetime for barnet ditt? Hva synes du om tilbudet fra Harrods. Si din mening i kommentarfeltet.