Gå til sidens hovedinnhold

- Hvor skal jeg søke?

De skandinaviske filmstjernene står i kø for Scorseses «norske» film.

Berlin (BA.no): Mikael Persbrandt (48) og Mads Mikkelsen (46) vil begge spille antihelten Harry Hole i Martin Scorseses «Snømannen».

BA traff de to nordiske filmtøffingene i Berlin under European Film Awards i helgen. '

Begge hadde lyst å jobbe i Norge med Scorsese, som har uttrykt at han aller helst vil ha en skandinavisk skuespiller i hovedrollen. Norske skuespillere får nå hard konkurranse fra to skuespillere som allerede har et fotfeste i internasjonal film.

Persbrandt ringte faktisk Jo Nesbøs bokforlegger da han hørte nyheten om at boken skulle filmes.

- Jeg vil jo gjerne få være med, sier han til ba.no.

- Og da primært som Harry Hole?

- Hvorfor ikke? Hvis Scorsese regisserer kan jeg godt legge på meg x antall kilo for rollen. Jeg skal ned til New Zealand om noen dager for å fortsette innspillingen av «Hobbiten». Da skal jeg lese «Snømannen» på flyet. Jeg har hørt at Harry Hole er en kjempekarakter, sier Persbrandt til BA.

Mads Mikkelsen ble hedret for sin lange karriere i Berlin. Han jobber på flere kontinenter. Hole er noe han absolutt vil snuse på.

- Jeg håper jeg ikke er for gammel. Martin Scorseses filmer på 1970-og 80-tallet var milepæler i filmhistorien og for meg personlig. Så det ville vært en ære å få spille for ham i Norge. Hvor skal jeg søke?, sier Mikkelsen smilende.

Martin Scorsese skal etter sigende snart komme til Norge for å se på mulige innspillingsplasser.

Da er det ikke utenkelig at det også blir en tur til Bergen alle den tid et av drapene i boken forgår på Ulriken.

Flere nyheter fra Bergen får du her!

Kommentarer til denne saken