(SIDE2): Victor Andresen var bare tre og ett halvt år da han ble plukket ut til å spille den danske prinsen Alexander, som senere ble kronprins Olav av Norge.

Det er straks klart for «Harry & Charles» - TV-serien om årene før og etter kong Haakon og dronning Maud takket ja til å bli Norges kongelige overhoder. Og Victor spiller altså deres lille sønn.

Les også: Se Maria som dronning Maud

Hylles
Victor hylles av sine eminente skuespillerkollegaer Maria Bonnevie (36) og Jakob Cedergren (36) som spiller hans foreldre i serien.

Jakob, om spiller Charles eller Haakon om du vil, er spesielt imponert over hans måte å bare ta scenene på uten å ha øvd masse på forhånd.

- Han jobber som Marlon Brando. Victor kom helt uforberedt, men tok alt veldig bra og ga hundre prosent, sier Jakob Cedergren til Side2.

- Jeg er misunnelig på ham for det! sier Jakob.

Måtte til med rettetang
Pappaen til Victor, Roar Andresen, er med på pressekonferansen i anledning serieslipp og han forteller til Side2 at sønnen ble plukket ut etter noen runder med auditions i barnehager rundt om i Oslo.

Etter en stund falt valget til slutt på Victor som nå nettopp har fylt fem år.

Victor stiller med gullkrone på hode som holdes på plass av sine viltre lyse krøller - og nettopp krøllene gjorde jo at han ikke lignet veldig på den unge kronprinsen. Olav, som var bare to og et halvt år da han kom til Norge, har jo helt slett hår som er kjemmet inntil hodet.

Men det løste seg.

- De måtte bruke rettetang på ham for å få håret til å ligge helt slett, forteller faren lattermildt.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

- Alle forelsket seg i ham
Maria Bonnevie spiller dronning Maud i serien som er en av de dyreste seriene som er laget det siste tiåret for statskanalen.

Hun ble snørt sammen med korsett for å komme inn i trange kjoler - det er mye forberedelser når et kostymedrama skal gjøres perfekt. Maria forteller til Side2 at når Victor kom på settet endret stemningen seg.

- Han har et lys rundt seg og alle ble helt forelsket i den lille gutten. Han skapte en god og befriende stemning på hele settet, sier hun.

- Jeg er stolt over at jeg har fått låne han, ler hun.

God debut
Victor har aldri spilt verken teater eller film tidligere, så det er ingen dårlig debut for en liten gutt.

Men familien gjør ikke så mye ut av det.

- Vi vil jo ikke at han skal få primadonnanykker helt ennå da, ler pappa Roar.

TV-serien har gitt mersmak for femåringen og han svarer ja når Side2 spør om han har lyst til å lage flere serier eller film.

- Ja, det var gøy, sier Victor.

Folkelig familie
Svenskdanske Jakob måtte på lik linje med de andre skuespillerne sette seg inn i det historiske ved unionsoppløsningen i 1905 - og da selvsagt særlig hva angikk Haakon og Maud.

For 36-åringen innrømmer til Side2 at det hadde han liten bekjentskap til fra tidligere.

- Jeg visste lite om den delen av historien, men det har vært interessant å lære om, sier han og legger til at han synes det er gøy å jobbe med kollegaer fra alle de skandinaviske landene.

- Jeg synes det er flott at de kongelige var så folkelige. Det er både den danske og den norske kongefamilien fortsatt. De er interessert i folket, sier han.

Det var en stor og vanskelig beslutningen den danske prinsen måtte ta, og da han til slutt valgte var det folkeavstemningen som avgjorde. Det førte til at han, Maud og Olav kom til Norge.

Første av tre deler i serien «Harry & Charles» vises på NRK1 klokken 20.45 søndag 27. desember.