Gå til sidens hovedinnhold

- Tar regi på siste Potter

En amerikansk forfatter ser ut til å ha avslørt at David Yates skal regissere Harry Potter-filmen «Dødstalismanene».

(SIDE2:) Ifølge barnebokforfatteren Lois Lowry skulle David Yates regissere filmen over hennes bok «The Giver».

- Men dårlig nytt. David Yates har bestemt seg for å utsette filmen fordi han vil gjøre den siste Harry Potter-filmen først, skriver Lois Lowry på sin blogg.

- Rett rundt hjørnet
Warner Bros har ikke kommentert hvem som skal regissere den aller siste filmen om trollmagikerlærlingen. David Yates skapte «Harry Potter og føniksordenen». Han skal ha fått et spesielt sterkt forhold til Daniel Radcliffe, Emma Watson og Rupert Grint, og er også regissøren av den kommende sjette filmen «Halvblodsprinsen».

SE OGSÅ: Her møter Harry halvblodsprinsen

- Jeg regner med at en offentliggjøring av regissørens navn er rett rundt hjørnet, sa produsent David Heyman til The Daily Telegraph nylig.

Der kunne han og produsent David Barron også fortelle at det fremdeles er en mulighet for at den sjuende og aller siste Potter-boka, «Dødstalismanene», blir delt i to filmer.

Kan bli delt i to
- Det eneste negative vi kan tenke oss er at folk oppfatter det som at vi forsøker å tyne flest mulig kroner ut av siste film. På plussiden ville vi da kunne få med alt vi ønsket oss og slippe å utelate svært mye. Men hvis det blir to filmer, er det viktig at de begge står for kvalitet, sier Barron.

TA TESTEN:Kan du alt om Harry Potter?

Da Side2 møtte David Yates i forbindelse med «Føniksordenen» lovte han både sex og rock'n'roll i «Halvblodsprinsen» , en film som han omtaler som mye mer komisk og lettere enn «Føniksordenen».

Slik blir Harry Potter 6

Både Guillermo del Toro og Steven Spielberg har blitt nevnt som mulige regissører av den aller siste Potter-filmen. Del Toro ble imidlertid snappet av Peter Jackson til «Hobbiten»-filmene og Daniel Radcliffe selv har avvist at Spielberg er aktuell som regissør av «Dødstalismanene».

Det har også vært spekulert i om Alfonso Cuaron som «revolusjonerte» Harry Potter med «Fangen fra Azkaban» kunne være aktuell for den sjuende og siste filmen.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted