Gå til sidens hovedinnhold

Hvis du liker Harry Potter...

Liker du bøkene og filmene om Harry Potter? Her er noen tips til andre filmer og bøker du bør få med deg.

Vi har plukket ut noen bøker for deg som er glad i Harry Potter nå som den siste boken har kommet, og noen filmer du kan se mellom kinobesøkende.

Bøker:

Christopher Paolini - Eragon
«Eragon finner en blank, blå stein i skogen. Den fattige bondegutten synes han er heldig. Han håper den kan selges, og pengene brukes til mat til familien gjennom vinteren. Men så viser det seg at steinen er et drageegg, og Eragon blir klar over at han har kommet borti en kamp mellom krefter som er like gamle som det mektige Riket selv. Hans enkle liv blir plutselig revet i filler, og han kastes inn i en verden full av farer, styrt av skjebnekrefter, trolldom og makt. Eragon og dragen må finne sin egen vei gjennom farlig terreng uten annet enn et sverd og en gammel historieforteller til hjelp. På sin reise møter de fiender i et rike som styres av en konge som ikke kjenner noen grenser i sin ubendige ondskap og maktvilje. Kan Eragon ta opp arven etter de legendariske drageridderne?»

Stephenie Meyer - Evighetens kyss
«Isabella Swan flytter til den dystre, regnfulle byen Forks i Washington. Hun kjeder seg, men livet hennes tar en spennende vending når hun møter den vakre og mystiske Edward Cullen. Edward er i besittelse av overnaturlige evner, og lenge klarer han å skjule sitt egentlige jeg. Han er en vampyr, men Isabella er gal av forelskelse. Hun innser ikke at forholdet til Edward kan sette hennes eget og andres liv i fare»

Eoin Colfer - Artemis Fowl
«Tolv år gamle Artemis Fowl er et forbrytergeni, men han har kanskje tatt seg vann over hodet når han har kidnappet feen Holly Short som er kaptein i LEPrecon Unit. Disse feene er bevæpnede og farlige, og de vil ikke følge Artemis' regler.»

Philip Pullman - Den mørke materien
«Den mørke materien er trilogien om Lyra Sølvtunges desperate kamp mot kreftene som er i ferd med å sønderrive hele universet. Trilogien består av bøkene Det gylne kompasset, Den skarpeste kniven og En kikkert av rav»

Filmer:

Eragon
«En gutt... En drage... Et eventyr Det episke fantasy-eventyret "Eragon" er filmatiseringen av Christopher Paolinis bestselgende roman med samme navn. Eragons tilværelse forandres for all fremtid når han finner en blå oval stein i skogen, og oppdager at det er et drageegg. Når den gnistrende blå dragen Saphira klekkes ut forstår Eragon at de kommer til å holde sammen for alltid, og at han nå er en dragerytter - en kriger som Eragon bare har hørt om i sagaene. Han havner i en verden fylt av magi og oppdager at han har makten til å redde et helt rike. »

Pan's Labyrint
«Ofelia har alltid vært glad i eventyr, og plutselig lever hun midt inne i et selv. Mens mor er syk i barsel og den nye stefaren er opptatt med å slakte lokalbefolkningen, finner Ofelia ut at hun er tronarving til et paradisisk rike under jorda. Men det er ikke bare å kreve sin fødselsrett, hun må utføre tre oppgaver før fullmåne ... Et fantastisk eventyr for voksne fra regissøren av Hellboy og Blade II. »

Den uendelige historien
«Bastian, 10 år, er en drømmer. På flukt fra mobbende plageånder finner han en bok: DEN UENDELIGE HISTORIEN, i en meget spesiell bokhandel. Bastian oppslukes helt av historien, han suges inn i handlingen og oppdager plutselig at helten i dette utrolige eventyret er ham selv»

Labyrinth
«Da hun er lei av å sitte barnevakt for sin lille stebror nok en gang, ønsker Sarah - en tenåring med en meget aktiv fantasi - inderlig at Tussene fra hennes favorittbok «Labyrinth», må komme og ta med seg den lille stebroren. Da Toby faktisk forsvinner, må Sarah følge etter hem inn i eventyrverdenen for å redde ham fra den slemme Tussekongen! Vokteren av slottet hans er selve Labyrinten - en villedende og snodd labyrint hvor forferdelige skikkelser og ukjente farer har sitt tilholdssted. For å komme gjennom den i tide til å redde Toby, må Sarah overliste Kongen ved å bli venner med Tussene som beskytter ham i håp om at deres lojalitet ikke bare enda en illusjon på et sted hvor ingenting synes å gi seg ut for det det virkelig er! »