Gå til sidens hovedinnhold

Tårevått farvel med Potter

Fans og kjendisgjester på premiere. Se bilder.

(SIDE2): Natt til onsdag var det midnattspremiere for «Harry Potter og dødstalismanene, del 2» på Colosseum kino i Oslo.

Dette markerer slutten på den åtte filmer lange serien om Harry, Hermine og Ronny. Filmene er basert på JK Rowlings bøker om foreldreløse Harry Potter som finner ut at han faktisk er en trollmann. Gjennom åtte filmer har vi fått tatt del i hans magiske og noen gamle skumle verden. Men nå er det altså slutt.

Svart løper
Før filmen startet gikk et fakkeltog fra Frognerparken og opp til kinoen som var pyntet i Galtvort-stil, og ved inngangen sto skumle dødsetere.

Blant kjendisgjestene som dukket opp for å ta et siste farvel med Harry Potter var Sigrid Bonde Tusvik og kjæresten Martin Jøndahl.

- Han hadde sånne søte Harry Potter-briller da han var liten, så jeg har presset ham i tre dager til å være med og se filmen, sa Sigrid om kjæresten til VG.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Også Pia Haraldsen (29) og Linni Meister (25) var til stede på kveldens premiere.

- Jeg har sett alle filmene, så dette blir gøy. Det er ekstra stemning på Harry Potter-premiere. Folk gjør så mye ut av det og kler seg ut og sånn, sa Haraldsen til Dagbladet.

Meister hadde på seg en kjole designet av Haraldsen, mens Pia selv kom i en kjole fra Missoni.

-Trist
Marion Ravn, som kom sammen med nevøen sine Endre (9) og Patrik Ravn (11), har sett alle filmene og lest alle bøkene mange ganger.

- Det blir trist nå som det er slutt. Nå må jeg må nok lese alle bøkene på nytt, sier hun.

Mange av kinogjengerne hadde kledd seg ut for anledningen. Eva Stenseng (14) fra Drammen hadde brukt seks timer på å omforme seg til Voldemort.

- Jeg kommer til å gråte voldsomt når det hele er over. Jeg leste den første boka da jeg var 8 år, og har vokst opp med disse figurene, sa Stenseng til VG.

Se bilder fra premieren her:

4391

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer

Kommentarer til denne saken