Gå til sidens hovedinnhold

- Vi må alle starte på nytt

Ikke alle Harry Potter-stjernene har vært like heldige.

(SIDE2:) Harry Potter-filmene gjorde stjerner av dem fra svært ung alder. Da serien var ferdig, var de fleste i begynnelsen av 20-årene og plutselig arbeidsløse.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

- Selvfølgelig var det rart, men også befriende, sa Rupert Grint, som spilte Ron Weasley, i et intervju med Side2 da det ble klart at han skulle spille i den norske filmen "Into the White".

Grint, Emma Watson og Daniel Radcliffe har gått hver sin vei, både til film, TV, teater og moteverdenen.

- Men de fleste av oss fra Potter-filmene har måtte starte helt på nytt, sier Matthew Lewis til The Daily Mail. Lewis spilte Neville Longbottom i filmene.

- Jeg er fremdeles i lærefasen, sier Lewis som etter Potter-filmene har fått en rolle i filmen "Wasteland" og blir å se på TV i dramaet "The Syndicate".

Bonnie Wright (21)

Jenta bak Ginny Weasley lurte lenge på om hun skulle studere kunsthistorie, og tok faktisk en Bachelor of Arts. Wright har vist at hun har bein i nesa. Under fjorårets Cannes deltok hun med sin egenproduserte, regisserte og skrevne kortfilm med David Thewlis (Remus Lupin) i hovedrollen. Men skuespillerkarrieren har lokket. I 2013 blir hun å se i hele tre filmer, hvorav "In Want of a Wife" mot Emily Watson er den største av dem. Hun har sitt eget produksjonsselskap.

Hun forlovet seg med Jamie Campbell Bower, som spilte den unge Gellert Grindelwald, i siste Potter-film, men de to skilte lag i 2012.

Oliver Phelps og James Phelps (27)

Ron og Ginnys brødre, Fred og George, har dukket opp i enkelte TV-serier på britisk TV. James Phelps interesserte seg mye for arbeidet bak kamera og jobbet som altmuligmann på Potter-filmene og "Da Vinci-koden". Brødrene skal bo i California der de håper å etablere en karriere innen film.

Katie Leung (25)

Skotske Katie Leung spilte Cho Chang, Harrys første kjæreste. Etter å ha studert foto og design, satset Leung på scenen. Hun spilte i oppsetningen av suksessromanen "Vlle svaner" på Londons West End i fjor. Hun har også fått hovedrollen i en fire episoder lang spenningsserie kalt "Run" som filmes i disse dager.

Alfred Enoch (24)

Karen som spilte Dean Thomas har gått helt ut av skuespillet for en stund. For tiden er han student ved universitetet i Oxford.

Afshan Azad (24)

Afshan Azad skal fremdeles jobbe innenfor teater, men ble mest kjent etter Potter-filmene da hennes far og bror ble arrestert for å ha angrepet henne etter at de fant ut at hennes kjæreste var hindu og ikke muslim. Azads bror ble dømt til seks måneders fengsel for å ha angrepet søsteren, men både han og faren ble frifunnet for å ha truet med å ta livet av henne.

Evanna Lynch (21)

Irske Evanna spilte Luna Lovegood i filmene. Hun har jobbet mye som modell etter filmene, men blir snart å se i fantasyserien Sinbad. Hun har også spilt inn en ungdomskomedie kalt "GBF".

Devon Murray (24)

Irske Devon Murray spilte Seamus Finnigan i alle filmene. Murray var en av de få barneskuespillerne som hadde hatt en viss karriere før han fikk rollen i Potter-serien. Murray har ikke fortsatt som skuespiller.

Jessie Cave (25)

Jessie Cave tok over rollen som Lavender Brown i "Halvblodsprinsen" og "Dødstalismanene". Hun blir snart å se i Mike Newells filmversjon av "Store forventninger", som nylig gikk som TV-serie på NRK1.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken