Gå til sidens hovedinnhold

Hvilken hyllest til hjembyen

Harry Connick, Jr. har akkurat runda 40 år. Han har vært stjerne i bortimot 30. ”My New Orleans” er muligens det aller beste han har gjort.

Harry Connick, Jr.

My New Orleans

Columbia/Sony BMG

Harry Connick, Jr. har liksom hatt det meste gående for seg fra han tok sin første skritt. Han kommer fra en meget respektert og kulturinteressert familie i New Orleans – faren var statsadvokat i Louisianna – og det tok ikke unge Harry lang tid å få et nært forhold til pianoet og den svært så livfulle og allsidige musikken som kom ut av New Orleans.

Connicks aller første CD blei spilt inn da han var 11 år gammel og heter sjølsagt «Eleven» og siden den gang har stjernestatusen bare vokst og vokst både i USA og langt utenfor hjemlandet. Både som pianist, etter hvert også vokalist med klare referanser til Frank Sinatra, småband- og storbandleder, skuespiller og humanist, har Connick etablert seg på aller øverste hylle. Når han så for sikkerhets skyld er utstyrt med et utseende både Hollywood og andre synes om, så har det stort sett gått én vei for Mr. Connick.

En av de viktigste suksessfaktorene til Harry Connick, Jr. er at han aldri har glemt hvor han kommer fra. New Orleans har vært, er og kommer for alltid til å være viktig for han. Musikken, stemninga, maten, menneskene og alt det andre ligger i ryggmargen hans og etter den tragiske katastrofa med den tropiske orkanen Katrina i 2005, har forholdet mellom Connick og hjembyen bare blitt sterkere og viktigere.

Her får vi 16 låter som på ett eller annet vis er sterkt forbundet med NO og uten unntak sørger Connick og hans medmusikanter, fra små intime konstellasjoner til storband, for at dette blir sprekt og originalt. Med materiale som «Working in the Coalmine», «Jambalaya», «Yes We Can Can», «Sheik of Araby», «Hello Dolly» og «Do Dat Thing» får vi servert alt fra jazz, via rhythm ’n blues, cajun, soul, second line og gudene vet hva.

Det er et trøkk og en groove i det Harry Connick, Jr. foretar seg som han er aleine om. Det er også en ekthet og genuinitet i det musikalske uttrykket som er sjelden. Harry Connick, Jr. er ei ekte stjerne – derfor er det ekstra hyggelig at det er basert på kvalitet på alle vis.