Gå til sidens hovedinnhold

Humlesnurr skaper homo-debatt

Ikke alle er like begeistret for at Humlesnurr kom ut av skapet i helgen.

(SIDE2): J. K. Rowling avslørte i helgen at «Harry Potter»-rektor Albus Humlesnurr er homofil. Rowlings svar på spørsmålet «Fant Humlesnurr ut av hva evig kjærlighet var» skapte stående ovasjoner. Forfatteren avsluttet i helgen en kort bokturné i USA.

Avsløringen både ga svaret til en pågående diskusjon blant Potter-tilhengerne, og sjokkerte omtrent like mange som aldri hadde tenkt tanken.

Men etter at Rowling lot ordene falle, ble det e-post-storm blant Potter-fansen.

Positivt for homofile
- At Jo Rowling kaller en «Harry Potter»-karakter homofil, er et langt skritt mot toleranse av homoseksualitet, sier Melissa Anelli, som styrer fansiden The-leaky-cauldron.org, til Associated Press.

Hun mener at Rowling viser at det ikke er noe negativt ved å være homofil.

- Ved å fremstille en som er så respektert, så talentfull og så snill, som homofil, gjeninnfører hun ideen om at en persons legning ikke er noe å skamme seg over, sier Anelli.

Respekterer Rowling
Flere brukere på den offisielle nettsiden til «Harry Potter», støtter Rowling:

- Jeg har stor respekt for henne. Hun fortalte sannheten, selv om hun visste det ville irritere enkelte og til og med gjøre noen sinte, men hun var ærlig da hun fikk spørsmålet, skriver en bruker på nettsiden.

- Et reklamestunt
Men slett ikke alle er like positive:

- Jeg vil ikke akseptere dette som sant, fordi det er et reklamestunt og fordi det vil ødelegge den beste «mentoren» som har kommet siden Gandalf. «Harry Potter»-serien står på egne ben og kan gjøre det uten den politiske kampanjen som gjør en god karakter homofil, skriver en annen.

Enkelte «Harry Potter»-fans mener Rowling burde tenke på at hun har skrevet bøker for barn.

- Personlig har jeg ingenting imot at Humlesnurr er homofil. Men når det er sagt, er jeg mor til ni og tre år gamle jenter, og jeg vil helst ikke håndtere dette ennå med min eldste datter. Jeg tror JKR forhastet seg litt, skriver brukeren «Sabrina».