Gå til sidens hovedinnhold

Rowling vant over Potter-fan

Harry Potter-tilhengeren Steve Vander Ark får ikke gi ut sitt uoffisielle Potter-leksikon.

(SIDE2): Joanne Kathleen Rowling har sagt at hun med tiden vil gi ut en encyclopedia over det mangslungne universet som omkranser hennes trollmannshelt Harry Potter. Men at det kan ta tid.

I flere år har imidlertid Harry Potter-fan Steve Vander Ark drevet nettsiden Harry Potter Lexicon. Det syntes Rowling var helt ok, helt til Vander Ark og RDR Books ville gi ut stoffet i bokform.

Var for mye avskrift
Ifølge Rowling og Warner Bros. var ikke leksikonet til Vander Ark noe annet enn direkte sitater fra Rowlings bøker og univers. RDR Books argumenterte med at deres leksikon ikke var noe annet enn uavhengige bøker rundt for eksempel Star Wars.

Nå har en amerikansk rett gitt Rowling medhold i saken. Harry Potter Lexicon kan forbli på nett uten at Vander Ark tjener penger på det, men han får ikke gi det ut i bokform.

Rettssaken i New York ble avholdt tidligere i vår, med en dypt beveget både Rowling og Vander Ark.

Tok ned side
- Jeg hadde ingen glede av å bringe denne saken inn for retten, og jeg er glad for at den har løst seg. Mange bøker er blitt utgitt, som tilbyr ny innsikt i Harry Potters verden, men leksikonet var ikke en av dem, sier Rowling i en kommentar.

Steve Vander Arks nettside var tirsdag nede eller fjernet fra nettet.

Kommentarer til denne saken