Gå til sidens hovedinnhold

- Hårsbredd fra døden

For to år siden tok han Norge med storm og klatret sju ganger til topps på britiske hitlister. Så knakk Daniel Bedingfield nakken på 10 forskjellige steder.

(SIDE2:) - Du skal egentlig ikke overleve en sånn kollisjon, sier Daniel Bedingfield stille.

Kunne ha dødd
For litt over ett år siden kjørte Daniel Bedingfield rundt i hjemlandet New Zealand.. Så kjørte han plutselig av veien. Nakken knakk på 10 forskjellige steder – kirurger ble fløyet inn fra Australia for å håndtere den svært kompliserte historien.

Men skaperen av «Gotta Get Thru This» and «If You’re Not The One» hadde englevakt, han ble ikke lam, han overlevde operasjonen og snart legger han ut på turné med sin nye plate, ikke tilfeldig døpt «Second First Impression».

Endret fokus
- Etter ulykken og rehabiliteringen kastet jeg nesten alle låtene jeg hadde planlagt til album nummer to. Jeg befant meg mentalt på et helt annet sted enn da jeg skrev dem, forteller Daniel Bedingfield.

Han kaller tiden etter ulykken for en spirituell, men ikke religiøs oppvåkning. Verden ser annerledes ut for Daniel Bedingfield, han mener han har noe viktig å beretter og det vil han gjerne gjøre med musikken.

- Du har sagt at mye av dagens musikk har mistet sin mening, hva mener du med det?

- Du har alt dette ekstremt produktstyrte, som Idol og X Factor. De virkelige songwriterne var på 70-tallet, de hadde noe å komme med, mener Daniel Bedingfield, som likevel mener det ikke ser så mørkt ut på musikkfronten. Damien Rice er en musiker Bedingfield beundrer.

Så snakker da også en mann som skapte sin første giganthit av en plate på soverommet i London, omgitt av gatas karibiske, afrikanske og hvite rytmer. Søsteren Natascha Bedingfield har de samme inspirasjonene i sin musikk.

Fan i badekaret
Snart legger Bedingfield ut på turné og stikker innom Norge på veien. Han gleder seg til å møte fansen. Historien om at han fant en kvinnelig fan på baderommet i leiligheten sin en gang, ler han bare av.

- Den er ikke sann. Jeg har ikke så store problemer med mine fans, jeg forsøker å opptre normalt og jeg tror de ser på meg som en helt vanlig kar, sier han.

Reklame

På tilbud: Den norske skogsmaskinen barna elsker

Kommentarer til denne saken