SKILLEBEKK (Side2): Etter sommeren kan håret føles tørt og livløst, noe som gjerne akkompagneres med en blass farge og slitte tupper. Mange av oss løper da til frisøren for å farge og klippe lokkene, men før du gjør dette kan det være lurt å sende håret på spa.

- Når man skal farge håret etter sommeren, er det viktig at man tar proteinkurer hos frisøren før man farger det. Håret har som oftest blitt tørt og porøst etter solen og missfarging kan skje på et blunk; enten at fargen ikke fester seg og går rett ut av håret, eller at det suger til seg masse farge og blir for mørkt, forklarer Nina Kristine Ødegaard, daglig leder ved Body & Soul Spa, på Skillebekk i Oslo.

Hun mener det er viktig at både farging og kuring av håret skjer hos en fagperson, slik at man finner både riktig kur og farge til håret. Om man derimot ønsker å ta vare på allerede farget hår, eller bare vil fremheve sommerens solblekete manke, er et hårspra tingen.

- Vil man ikke farge håret og ta vare på gode sommerminner med solblekete striper og en gyllen farge, får man denne fargen dypere og klarer når man tilfører fukt, proteiner,aminosyrer og vitaminer. Joico sin 4-trinns kur har vi lagt inn i en hårspa, der du først får hår og hodebunnsanalyse, så blir håret renset og bygget opp fra innerst til ytterst i tre trinn, opplyser Ødegaard.

- Viktig med umiddelbart resultat
Vi har tatt turen til salongen for å gi håret en skikkelig boost. Hårbehandlingen består av fire trinn, hvorav hvert steg i prosessen skal gi slitt hår den næringen og fuktigheten det trenger.

- For meg som fagperson er det viktig at man ser resultatet av behandlingen umiddelbart. Men det er liten vits om man ikke følger opp hjemme, advarer Ødegaard, og understreker at man forlenger resultatet av hårbehandlingen om man regelmessig tilfører håret fuktighet og næringsttoffer ved å kure det hjemme.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

- Håret like herpet som huden
Ødegaard mener derimot at det er stor forskjell på det å gi håret en fuktighetskur på hjemmebane, sammenlignet med i en salong - spesielt på grunn av at frisøren sitter inne med ekspertkunnskap, og kan da gi håret akkurat den næringen det trenger.

- Det er viktig ta var på håret på samme måte som man tar vare på huden. Det virker som om mange ikke tar like godt vare på håret, kanskje fordi det bare henger der. Men håret blir like herpet som huden i løpet av en sommer, advarer Ødegaard.

Les flere tester her
- En herlig diskotek-følelse
Vi tester oksygenbehandling
Vi tester Mette-Marit-vippene
- Sol er verstingen for huden
Pump kroppen renere
Trykk deg til mer energi

Behandlingen

Trinn 1
Først blir håret mitt renset med en sjampo som har som formål å fjerne skitt og belegg, som legger seg utenpå håret. Mye fester seg i håret, og spesielt etter sommeren er håret ekstra slitt fordi man gjerne har oppholdt seg i solen.

Jeg får beskjed om at etter denne sjamponeringen kan håret føles litt trått, for man fjerner alt det som ikke skal være i håret, inkludert fettlaget.

Trinn 2
Etter at håret er renset, påføres en maske som har som formål å delvis lukke skjellagene i håret. Dette er viktig slik at de andre hårmaskene, som skal fylle håret med næringsstoffer, fester seg bedre.

Trinn 3
Trinn tre i prosessen er en hårkur som skal gi håret det den trenger av keratiner og proteiner. Ifølge frisøren er dette en bombe av næring som binder sammen håret innenfra.

Ødegaard opplyser at i et behandlet hår er ofte flere av bindingene i håret brutt. Denne masken skal gjøre håret sterkt, og er byggesteinen i hårkuren.

Trinn 4
Behandlingen avsluttes med en intensiv fuktighetsmaske. Den jobber mest på utsiden, og skal gjøre håret blankt og skinnende.

Side2 mener
Selve behandlingen er raskt å utføre, og en herlig avkobling fra en hektisk hverdag.

Jeg ble litt overrasket da jeg kjente på håret mitt etter kur, det virket nemlig litt trått og hadde en annen tekstur en det jeg er vant med, men dette hadde også eksperten opplyst om i forkant. Årsaken til at håret får denne teksturen skal være at håret strippes for det som ikke skal være der, og resultatet er synlig med det blotte øyet. For selv om håret ikke fikk den myke teksturen jeg hadde forventet, så ser det sunnere og friskere ut.

Håret er heller ikke statisk lengre, noe jeg, med mitt tykke hår, vanligvis sliter med. En annen observasjon jeg gjorde var at fargen på håret ble litt endret - det er som om den er kommet mer frem og håret ser sunnere og mer glansfull ut.

- Fargen på håret «kommer tilbake» grunnet tilføring av næring og fuktighet, forklarer Ødegaard.

Pris
Hårspa (rens av håret, 3 trinns kur som bygger opp håret fra innerst til ytterst, hår og hodebunnsmassasje, samt håndmassasje): 410 kroner.
Tid: cirka 30 min

Mini hårspa (hår og hodebunnsanalyse, rens av håret, hårkur, hår og hodebunnsmassasje): 290 kroner
Tid cirka 10 min