Gå til sidens hovedinnhold

Hedgefond i trøbbel

Hedgefondet Cheyne Finance sliter med store tap. Nå blir gjelden deres nøye overvåket.

Det britiske hedgefondet Cheyne Finance sliter etter at verdiene i fondet har falt kraftig etter urolighetene i det internasjonale kapitalmarkedet. Tapene har gjort at de har måtte trekke på alle sine tre kredittfasiliteter. Nå prøver de å restrukturere gjeldsporteføljen og utsette betalinger av utestående gjeld.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet meddeler imidlertid markedet, ifølge nyhetsbyrået AP, at de har tilstrekkelig med midler til å dekke sine forpliktelser frem til november.

- Vi har aktivt solgt verdier og redusert størrelsen på porteføljen, og har reist nok med kontanter til å dekke forpliktelser de neste par månedene, meddeler selskapet til markedet.

Overvåkes
Dette kommer etter at kredittratingbyrået Standard & Poor sa de satt noen av lånene til fondet på overvåkningsliste. Og markedet for denne type lån er ikke akkurat fantastisk fortiden, noe som har skapt finansieringsproblemer for fondet.

Det har ikke vært mulig for NA24 å få brakt på det rene hvilke finansielle instrumenter dette fondet sitter på. Men flere i markedet har spekulert i om det kan ha noe med Jean-Philippe Flament sitt fond Cheyne Special Situastions fond. Disse er eksponert særlig i det norske riggmarkedet. Blant annet sloss de mot Fredriksen og Seadrill om makten i Eastern Drilling.

Dette avkrefter imidlertid Flament til NA24. Han er onsdag deltager på Paretos årlige olje- og offshorekonferanse på Holmenkollen Park Hotell.

- Dette kjenner jeg overhodet ikke til. Dette er ikke mitt fond, og jeg aner ikke hva de holder på med, sier Flament til NA24.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis