Gå til sidens hovedinnhold

Hegnar langer ut mot redaktør

Finansavisens ansvarlige redaktør har tatt på boksehanskene igjen.

Trygve Hegnar mener at Stavanger Aftenblads redaktør Sven Egil Omdal jukser når han spør om en politianmeldelse kan lære Hegnar folkeskikk.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Bakgrunnen for Omdahls spørsmål er en anmeldelse av HegnarOnline med ansvarlig redaktør Stein Ove Haugen og styreleder Trygve Hegnar. Professor i statsvitenskap Bernt Hagtvet har anmeldt disse for rasistiske debattinnlegg i forumet på nettstedet.

- ... kan politiet lære Hegnar folkeskikk, spør Omdahl i aftenbladets leder.

Les også: Anmelder Hegnar for rasisme

I onsdagens leder i Finansavisen svarer Hegnar på spørsmålet.

- Redaktør Omdal må være temmelig tungnem og lite orientert når han tror at vi er redaktør av HegnarOnline. De fleste andre i norsk presse, og lesere, har fått med seg at vi er redaktør i Finansavisen og Kapital. Det holder lenge for oss. Vi kan derfor ikke ta ansvar for som står på debattsidene. Det ansvaret har redaktør Stein Ove Haugen, skrive Hegnar i sin leder.

Hegnar skriver i samme leder at han heller ikke er begeistret over innleggene som har ledet opp til anmeldelsen fra professor Hagtvet. Men understreker samtidig at det ikke er hans oppgave å redigere nettstedet. I stedet viser han til redaktørplakaten som slår fast at eierne ikke skal legge seg opp i den redaksjonelle driften, og kaller innlegget til Omdal for usaklig.

Les også: Hegnar-redaktør tar ikke ansvar

- Det er ikke hyggelig å bli anmeldt for rasisme når man aldri har ytret et ord i en slik sammenheng, og å se denne anmeldelsen bli spredt i en samlet presse, men det er nesten verre at erfaren pressemann, med PFU-bakgrunn, jukser bevisst.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler