Gå til sidens hovedinnhold

Hegnar vil straffe taxisvindlere

Hegnar mener også at advokat Abid Raja farer med rettslig tullball.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

I lørdagens kommentar i Finansavisen går Trygve Hegnar hardt ut mot de 900 drosjeeierne og drosjesjåførene som skal ha unnlatt å føre opp flere titalls millioner kroner til beskatning. I desember skal fem av disse møte i Oslo tingrett for å ha unnlatt å føre opp 24 millioner kroner til beskatning.

NA24 - din næringslivsavis

Advokat Abid Raja, som forsvarer en av de siktede norskpakistanerne, har tidligere uttalt til Aftenposten at myndigheten bør gi skatteamnesti til de 900, fordi de har tapt all ære og bare vil gjemme seg, og at mange av dem har store familier som må forsørges. Raja mener også at amnesti må gis fordi så mange drosjeeiere og drosjesjåfører er innblandet.

«Det er selvfølgelig rettslig tullball, og derfor ønsket om et amnesti. Vi ser det motsatt. Nettopp det forhold at så mange er involvert, gjør det nødvendig at flest mulig blir straffet. Både ved tilleggsskatter og fengselsstraffer», sier Hegnar.

«Når det foreligger fellende dommer, må Oslo ligningskontor følge opp med tiltale mot de resterende 900. I en eller annen form for summariske rettssaker», mener Finansavisens leder.

«Bare tanken på skatteamnesti fordi det gjelder så mange skattesnytere, er absurd», sier Hegnar.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant