Gå til sidens hovedinnhold

Heiberg blant de mektigste

Tidligere Aker-sjef Gerhard Heiberg er på topp ti blant de med mest olympisk makt.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det viser den årlige rankingen av de 25 mektigste i regi av Around The Rings.

NA24 - din næringslivsavis

Med OL i Beijing rett rundt hjørnet kommer det kanskje ikke som noen overraskelse at lederen for lekene, 65-årige Liu Qi, topper listen. Heiberg kommer på niendeplass.

Rogge på andreplass
Presidenten for Den internasjonale olympiske komité (IOK), Jacques Rogge, er den nest mektigste, mens den tidligere presidenten i Det internasjonale sykkelforbundet, Hein Verbruggen, kaprer bronsen. Verbruggen leder koordinasjonskommisjonen i Beijing-OL.

68-årige Gerhard Heiberg var sjef for Lillehammer-OL i 1994, og ble senere valgt inn i IOK-styret. Han leder dessuten den mektige markedskommisjonen, som sikrer IOK sponsorpenger og TV-inntekter. Around The Rings skriver at Heiberg lett ble gjenvalgt til fire nye år i styret i 2007.

Hopper ett hakk opp
Mens Heiberg ble ranket som den tiende mektigste i 2007, har han nå altså avansert til niendeplass. Nettsiden sportsanalyse.no kåret i november Heiberg til den mektigste norske idrettstoppen internasjonalt.

- Heibergs posisjon er udiskutabel. Siden han ble valgt inn i IOK etter suksessen på Lillehammer i 1994, har han styrket posisjonen. Med Jacques Rogge som president er Heiberg virkelig inne i varmen, skrev Dag Vidar Hanstad, stipendiat og tidligere sportssjef i Aftenposten.

Reklame

Ny mobilavtale barberer prisene på abonnementet