(SIDE2): Endelig kommer det en gladnyhet på hårfronten. Wet-looken er nemlig tilbake, og kan redde deg på dager da håret er uregjerlig.

Se flere trendy frisyrer lengre ned i saken!

Kjendisfavoritt
Kjendiser som Heidi Klum og Gisele Bündchen, har allerede kastet seg på den praktiske hårtrenden. Looken gir et sofistikert utrykk, og fordelen er at den krever minimalt med anstrengelse.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Sommerfavoritt
På sommeren er denne hårtrenden spesielt praktisk, da både sol og saltvann har en tendens til å gjøre håret statisk og vanskelig å holde orden på.

Frisyren fremhever også kinnbena, og på catwalken stylet mange av de kjente designerne sine modeller med denne enkle hårsveisen.

Les også:Finn frisyren som kler deg

Også for gutta
Også gutta kan velge en wet-look stil, og foruten den kommende svenske kronprinsen, Daniel Westling, er kanskje Paradise-vinneren Carl Eliassen mest kjent for den «slicke» looken.

Få stilen på 1-2-3
Å kreere en perfekt wet-lookstil, krever litt øvelse, men når du først mestrer teknikken er det ingen sak å få den perfelte look.

Det første du gjør er å fukte håret, og fordele et wet-look produkt med en kam, slik at produktet blir jevnt fordel over hele håret. Det kan være en fpordel om hpåret ikke er helt nyvakse, men her kan du prøver deg frem.

Gre så håret bakover, og bruk hånden din for å få håret til å ligge så flatt mot hodebunnen som mulig.

Når du har fått det ønskede resultatet, tilfører du mer hårgele. Bruk gjerne hårspenner for kontrollere eventuelle flagrende hårstrå, og husk at disse må være usnylige i håret, så velg varianter med en farge så nær som din egen hårfarge som mulig. Avslutt med en hårlakk for å få et optimalt resultat.

Du kan gjerne samle håret i en knute eller helstehale om du ønsker det.

(se flere aktuelle frisyrer nederst i saken)

Sidesleiken
En annen frisyre det er verdt å merke seg er sidesleiken. Under moteuken i Milano tidligere i år, hadde flere designere stylet sine modeller med sidesleik - dog av ulik karakter.

Hos Ermanno Scervino var håret til modellene festet med strikk på den enes siden, en look som kan sies å være en viderføring av den såkalte Alexander Wang-fletten.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Upraktisk
En noe mer upraktisk variant av sidesleiken, så man hos flere andre designere. Her var håret lagt løst til den ene siden, og flere av modellene hadde store krøller slik at håret fikk ekstra volum.

Denne looken minner litt om en av Greta Garbos mange sofistikerte frisyrer, men den krever uten tvil littt teft og store mengder hårspray for å kreere.