Gå til sidens hovedinnhold

Magnus (8 mnd) måtte bli HV-soldat

Magnus Brage (8 mnd) får de beste skussmål etter å ha deltatt på HV-øvelse denne uka.

DENNE SAKEN ER LEVERT AV LOFOTPOSTEN

(SIDE2:) - En av oss hadde lettvint fått utsettelse av øvelsen, men for oss var utsettelse aldri noe tema. Vi skulle begge på øvelse, sier Ketil Jørgensen, som er skyteleder, til Lofotposten.

Denne uka hadde pappa fenrik Ketil og mamma korporal Majka med seg sønnen Magnus Brage på HV-øvelse sammen med rundt 100 andre HV-soldater i Slydalen i Lofoten.

- Vi luftet ideen om vi ikke kunne ta Magnus Brage med oss, og det sa ledelsen ja til, og dermed troppet vi opp alle tre, legger Majka Øvergård til da vi treffer samboerparet på skytebanen torsdag formiddag.

Åtte måneder gamle Brage Magnus har vært med på øvelsen alle dager, men på torsdag var han hos farmor.

- Det er skyting i hele dag og vi ville ikke utsette han for så mye støy. Derfor har han fått permisjon i dag, og nyter permdagen på permsenteret hos farmor, sier Majka.

Hun forteller at ellers har Magnus Brage vært med hele tiden.

Har unngått refs
- De andre soldatene har tatt imot han på en suveren måte. Jeg tror de har satt pris på at han er her. Han har i hvert fall aldri hatt så mange fang å krype opp i som han har hatt på øvelsen, forteller Majka som kan avsløre at dette faktisk ikke er første øvelsen Magnus Brage er med på.

- Under fjorårets øvelse var jeg fire måneder på vei med han, så han var jo på en måte med da og, legger hun til med et smil.

Ketil og Majka forteller at Magnus Brage har opptrådt eksemplarisk og unngått all form for refs.

- Han har vært en mønstersoldat. Når vi har vært på leksjoner, har han krøpet rundt og ikke gjort så mye av seg. Det har hendt at leksjonene har blitt i kjedeligste laget for han, men da har jeg bare trukket oss litt tilbake, sier korporalen.

Som en god soldat så lever vel også Magnus Brage på «boksmat»?

- He, he, ja, det kan du si siden jeg fortsatt ammer han. Det har heller ikke vært noe problem. Når jeg har ammet ,har jeg også trukket meg litt tilbake. Alt har rett og slett gått smertefritt, slår hun fast.

- Jeg får vel søke om ammetillegg, legger hun til.

Blir kanskje med i felt
Under årets øvelse er det mest opplæring som står på programmet, men Majka er ikke fremmed for å ha Magnus Brage med på feltøvelse.

- Jeg har ikke hatt noe problemer med at han og jeg kunne ha vært markører og spilt et spill som en del av øvelsen, slår hun fast.

Løytnant Remi Solberg i HV-Lofoten er glad for å ha den unge rekrutten på plass.

- Vi sa ja med en gang spørsmålet kom. Magnus Brage har vært et positivt innslag, og har overhodet ikke vært til bry. Dette viser at HV har evnen til å tilpasse seg de ulike behov og dermed passer for alle, slår han fast.

Foreløpig er Brage Magnus menig soldat, og Solberg er ikke avvisende da vi spør om det er mulighet for at han kan få en befalsgrad.

- Det blir ikke aktuelt! Han får gå gradene som alle oss andre, og skal ikke ha noe særbehandling, slår den unge soldatens foreldre fast.

Øvelsen blir avsluttet på søndag.

- Det blir ikke aktuelt med mer permisjon, er du soldat så er du soldat, avslutter Majka Øvergård og Ketil Jørgensen.

Reklame

Lansert i dag: Dette er det eneste stedet du får tak i Ultraboost 21

Kommentarer til denne saken