Gå til sidens hovedinnhold

- Hele anlegget er en katastrofe

Full krig om svindyre parkeringsplasser.

Til sommeren skal det som kan bli Norges dyreste parkeringsplasser stå ferdig.

De 16 plassene på Frogner i Oslo koster to millioner kroner stykket.

- Vi føler oss veldig bondefanget ved at vi ikke skrev under på hva parkeringsplassene skulle koste og hvor mange plasser det var snakk om. Det er egentlig ingen som vet hva det koster å bygge disse plassene, sier en av sameierne til Nettavisen NA24.

Vedkommende ønsker å være anonym. Parkeringsplassene er blitt et betent tema.

Ifølge kilden skal sameierne ha blitt forespeilet en pris på plassene til 4-500.000 kroner stykket. Opprinnelig skulle det bygges 36 plasser. Det var i 2008 før avtalen var signert med garasjeselskapet.

- Tåler ikke dagens lys

Det er mange som skal ha vært imot prosjektet. Byantikvaren frarådet byggingen av parkeringsplassene. Lokalpolitikerne skal ha tatt til orde for det samme. Likevel, til slutt ble byggingen trumfet igjennom. De første spadetaket ble tatt påsken 2012.

- Det er en katastrofe hele anlegget. Hele området er på Byantikvarens Gule liste. De som bor i første- og annenetasje har fått sprekker i leiligheten. Det har vært et helvete å bo her. Det er mye i denne saken som ikke tåler dagens lys, mener kilden.

Solgte med parkeringsplass

En annen kilde i de to sameiene tror parkeringsplassene har vært bygget for øke verdien på leilighetene.

- Det er de aller rikeste som bor her som har kapret dette. Det er ni sameiere som skal ha disse plassene, noen av dem skal ha flere. Det er jo norgesrekord i dyreste parkeringsplasser, sier kilden.

Styrelederen for garasjeselkapet bekrefter at man opprinnelig skulle bygge 36 plasser og at prisen var i størrelsesordren fra en halv til en million kroner per plass.

(Saken fortsetter under det interaktive kartet.)

HTML EMBED

- På grunn av manglende interesse ble prosjektet nedskalert. Som en naturlig følge av dette økte prisen for plassene, sier Per Erik Strømsø, styreleder i Sophusgarasjen, til Nettavisen NA24.

- Det at de ønsker å være anonym synes jeg sier det meste. Vi har gjort alt etter boken og innhentet alle nødvendige tillatelser. I den grad det har oppstått skader på noen av leilighetene vil vi selvfølgelig utbedre det, fortsetter han.

Har du nyhetstips? Tips Nettavisens journalist!

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud

Kommentarer til denne saken