Gå til sidens hovedinnhold

Hele historien om Anna Nicole Smith

I 1993 dukket Anna Nicole Smith opp som Hennes & Mauritz' undertøysmodell. Siden den gang har skandalene stått i kø for blondinen.

(SIDE2) : Neste år fyller Anna Nicole Smith 40 år. Som 27-åring ble hun for alvor kjent her hjemme da hun prydet mer enn en husvegg i undertøy fra H&M.

Se bilder av Anna Nicole Smith nederst

Hun ble født i Houston, Texas, i 1967. Hun het da Vicki Lynn Hogan. Faren forlot familien da Anna Nicole var svært ung, og hun vokste opp med moren og tanten som de eneste voksne rundt seg.

Tidlig gift
Som 17-åring giftet hun seg med den 16 år gamle Billy Smith, en kokk på en restaurant der hun jobbet. I 1986 fikk hun sønnen Daniel Wayne Smith. Året etter skilte hun og Billy seg.

Dermed satt hun igjen som alenemor. For å kunne forsørge sønnen tok hun seg flere småjobber, blant annet som eksotisk danser på en nattklubb i Houston. Hun kalte seg blant annet for Nikki, Robin og Anna Nicole.

Her traff hun den aldrende mangemilliardæren J. Howard Marshall for første gang. Han var fast gjest på nattklubben, og han var svak for den sjarmerende lokaljenta.

Pengehjelp
Med hans penger forstørret hun brystene sine. Han ga henne også penger til photoshoots, ny garderobe, daglige utgifter, frisørtimer, livvakter, advokater og flere andre ting.

All hjelpen førte til at hun i 1992 prydet marsutgaven av det anerkjente mannebladet Playboy. Hun ble tilbudt flere lukrative reklameavtaler. Bare måneder senere poserte hun naken i samme bladet, og hun ble sammenlignet med store navn som Jayne Mansfield og Marilyn Monroe.

I 1993 ble den 180 cm høye damen Playmate of the Year, og hun bestemte seg for at Anna Nicole Smith skulle bli hennes nye navn. Hun ble med det den høyeste og tyngste Playmaten noensinne.

Dette ble starten på nedturen for den blonde og barmfagre sexbomben.

Året etter, i 1994, giftet hun seg med sin kjære J. Howard Marshall. Hun var da 26 år - han var 89. Ryktene gikk fort og de fleste var enig om at dette var et ekteskap kun inngått for pengenes skyld. Og de onde tungene hadde et poeng - da Marshall døde knapt et år senere var ikke Anna Nicole Smith ved hans side.

Kamp om arven
Men arven var hun interessert i, og en ufattelig kamp over penger og eiendom startet. Marshalls sønn, E. Pierce Marshall mente at han var den rettmessige arvtakeren. Anna Nicole mente at hun som enke var det.

Den ene dommen er blitt underkjent av den andre, rettssakene er ikke over ennå. E. Pierce Marshall døde tidligere i år, men enken har sagt klart i fra at hun skal føre kampen videre mot Anna Nicole.

Anna Nicole har også prøvd seg som skuespiller. Hun bidro blant annet i filmene «Hudsucker Proxy» og «Mannen med den nakne pistol 33 1/3». Men det tok aldri helt av, og selv om hun hadde hovedrollen i flere b-filmer, blant annet «Skyscraper» (en film hvor hun dusjer store deler av tiden), stilnet skuespillerkarrieren fort.

Årene fra 1994 til 2002 var forholdsvis stille fra vår blonde venninne. Hun var å se i flere Playboy-utgaver i 1995 og i 1998, men hovedfokusen var på hennes lille sønn og kampen for arven etter sin avdøde ektemann.

Men i 2002 smalt det igjen, og en svært fyldig Anna Nicole Smith gjenoppsto i reality-serien «The Anna Nicole Show» - tydelig ute av balanse og som en trussel mot seg selv. Showet ble slaktet og kritikerne lurte på hva som hadde skjedd med Anna Nicole Smith. Etter to sesonger ble serien lagt ned, men har beholdt kultstatusen den opparbeidet seg i løpet av sendetiden.

På slankingen
I 2003 og 2004 slanket hun bort nærmere 50 kilo og var dermed tilbake med den samme figuren vi husket henne med fra midten av 90-tallet. Men hun fremsto som en svært uberegnelig og merkelig dame, og spekulasjonene om hyppig pillebruk, depresjoner og mangel på kontaktlinser (!) kom sigende.

Under MTV Australia Video Music Awards i 2005 dro hun ned toppen og blottet sine to fordeler - som begge var idekket MTV sin logo.

Vekttapet takker hun firmaet TrimSpa for, og den dag i dag er hun fortsatt en talskvinne for dem.

Tidligere i år slapp hun nyheten om at hun var fem måneder på vei med en liten jente. Spekulasjonene begynte på nytt - denne gang rundt hvem barnefaren var. 7. spetember fødte hun en datter.

Farskamp
Larry Birkhead, en kjendisfotograf, var den heteste kandidaten. Men onsdag 26. september gikk Howard K. Stern ut på direktesending på CNN og sa at han var faren.

Larry Birkhead på sin side hevder fortsatt at han er faren og sier han kan bevise det.

Men selv da det ser mer lyst ut enn på lenge for Anna Nicole Smith, ble hun igjen rammet av en tragisk hendelse. Hennes 20 år gamle sønn døde bare tre dager etter at hennes nyfødte datter kom til verden.

Dødsårsaken var kombinasjonen av metadon, Zoloft og Lexapro. Lexapro og Zoloft tas mot depresjon.

Den 8.februar 2006 døde Anna Nicole Smith på et hotellrom i Florida.

Mer om Anna Nicole Smith:

Reklame

Quiz: Hva heter Mummitrollet på originalspråket?