Gå til sidens hovedinnhold

Hele Oslo sentrum uten fjernvarme

Bruddet på Hafslunds fjernvarmekabel berører hele Oslo sentrum - titusenvis av boliger og næringsbygg uten varme og varmtvann.

Fjernvarmeleveransen i Oslo er ikke tilbake som normalt etter trykkproblemer som oppsto etter anleggsarbeid som skadet et fjernvarmerør i Akersgata. Torsdag morgen er det fortsatt problemer med fjernvarmeleveransen til store deler av byen.

- Vi jobber nå på spreng med alt disponibelt mannskap for å få systemet opp å gå igjen, sier konserndirektør kommunikasjon og samfunnskontakt Johan Chr. Hovland til Nettavisen.

Det har vært en graveskade påført av en tredjepart som førte til problemene.

- Hvor stort område er berørt?

- Hele Oslo sentrum er berørt.

- Hvor mange mennesker opplever å våkne til en bolig uten varme og varmtvann?

- Det er vanskelig å anslå, men vi vet at flere titusenvis av boliger er berørt, sier Hovland.

Hafslund Varme oppfordrer alle til å sette på det de har av panelovner og alternative oppvarmingskilder for å bidra til å holde varmen oppe i de byggene som er berørt.

- Årsaken til at det ikke er varme i fjernvarmenettet, er at det har rent ut mye vann fra nettet, og at det tar tid å fylle dette opp igjen. Vi jobber på spreng for å fylle systemet med vann, men vi er dessverre nødt til be folk belage seg på det vil kunne ta tid, sier informasjonssjef i Hafslund Varme, Truls Jemtland i en pressemelding.

- De som ikke har andre varmekilder, kan kjøpe panelovner på inntil 2000 watt, og få refundert inntil 1000 kroner av Hafslund, sier Jemtland.

Det var klokken 14.15 i går 12. februar at Hafslund oppdaget trykkfall i fjernvarmenettet i Oslo. Kort tid etterpå ble Hafslund varslet av en entreprenør som hadde forårsaket en skade på fjernvarmerøret i Akersgaten i forbindelse med forberedelser til rivning av et bygg. Skadestedet ble innen en time isolert fra resten av fjernvarmenettet, og reparasjon startet. Samtidig startet arbeidet med å fylle opp med vann for å få opp trykket i fjernvarmenettet.

- Først og fremst ønsker vi å beklage at folk våkner til kalde leiligheter og arbeidsplasser, sier Jemtland.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken