(SIDE2): Danske Helena Christensen (43) har gjort stor karriere som en internasjonalt anerkjent supermodell.

Nå er hun også fotograf, og har dermed fått erfare modellyrket fra både en fotografs ståsted og en modells ståsted.

Tenk utenfor boksen
Når Christensen ser på bilder, ser hun etter mennesker som gjør noe uventet.

- Jeg ser etter bilder som fanger interessen min. Jeg liker å se noe som er uventet. De bildene jeg liker best er bilder hvor ikke alt er perfekt og åpenbart, men heller bilder som er litt mer spontane og kreative. Det bør være en imulsivitet der, som gjenskaper et øyeblik. Helst et sårt øyeblikk. Heller det enn noe som er veldig overstylet. Det er min mening, sier Helena til Side2.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Så om du vil imponere, skal du altså ikke stille deg foran baderomsspeilet med mobilkameraet i hånden iført dine beste klær og perfekt sminke. Prøv heller å gjøre noe mer naturlig.

Christensen skal i år jakte på Norges flotteste bildebruker for brillekjeden Specsavers. Alle brillebrukere med en modelldrøm i magen har her en unik mulighet, ettersom hovedpremien er en tur til New York og et eget personlig fotoopptak med Helena Christensen bak kameraet. Den norske vinneren får automatisk deltakelse i den nordiske finalen, hvor Christensen vil være hoveddommer. I den anledning har hun tatt turen til Norge, og Side2 fikk et eksklusivt møte med stjernen i en suite på Grand hotell i Oslo.

Du kan melde deg på konkurransen her!

Når hun skal bedømme deltakerne som melder seg på, er det de spontane bildene du vil komme lengst med.

- Jeg gleder meg til å se på bildene som blir sendt inn. Det er alltid spennende å se hvilken kreativitet som ligger bak. Hvordan mennesker fremstiller seg selv på bilder, og hvilke situasjoner de skaper med bildene. Jeg vil åpenbart se etter et interessant, unikt og utrykksfult ansikt, siden vi leter etter en modell for briller. Briller rammer inn vårt aller viktigste trekk: Øynene, sier hun.

Synes skandinaver er vakre
Siden hun også er fotograf, kommer hun til å se på et ansikt fra to ulike sider.

- Jeg ser etter et ansikt som kan bære briller, og et ansikt som kan vise personlighet på bildene. Jeg tror det kommer mange gode bilder fra Skandinavia, for skandinavene er interessante. De har fantastiske ansikter og vakre øyne.

Om du er en av dem som går med en modelldrøm i magen, så har Helena et godt tips:

- Alle har ulike kvaliteter som er interessante, og det er det som er greia og som er viktig. Om du blir modell må du klare å beholde identiteten din, ha god selvtillit og tro på deg selv. Dersom du klarer å uttryke hvordan du føler deg på innsiden og vise hvem du er, i tillegg til å vise det til kamera, leserne og seerne, så har du et talent. Modellyrket handler ikke om å bli endret av andre, på grunn av deres idealer eller ambisjoner, men om å beholde og å opprettholde det som er deg selv. Selv om det ikke alltid er like enkelt, sier hun.

Hun sier at det kan være spesielt vanskelig å klare å beholde personligheten når man er ung, og fortsatt forsøker å lære seg selv å kjenne.

- Forhåpentligvis lærer du deg selv å kjenne opp igjennom årene, og da blir du mer selvsikker og selvstendig, og lærer hva som er dine sterke sider.

43-åringen har hatt en fantastisk karriere, som innebærer alt en modell kan drømme om. Catwalk og kampanjer for de største motehusene, bilder på forsiden av de største motebladene, store kampanjer, og i tillegg har hun vært en av englene til Victorias Secret.

Dette er en konkurranse hvor man skal finne den beste brillemodellen. Christensen bruker ikke briller med styrke selv, men har en klar favoritt.

- Jeg liker firkantede retrolignende briller. Når det gjelder solbriller så liker jeg at de ikke er for mørke, de skal helst være lyse slik at man ser øynene gjennom glassene. Jeg bruker ikke vanlige briller, men det kan jo være at jeg må det på et eller annet tidspunkt. Jeg synes det er morsomt at alle ansikter ser forskjellige ut i et par solbriller. Det er jo et veldig personlig valg, sier hun.