(SIDE2): Det er liten tvil om at den danske modellen Helena Christensen (42) holder seg godt.

Dette er nok også noe av årsaken til at hun til stadighet blir booket inn til store kampanjer, og det har hendt flere enn en gang at modellen har latt klærne falle foran kamera.

Hun har både stilt opp kun iført joggesko i forbindelse med en reklamekampanje for Reebook, og vist seg lettkledt på bilder i forbindelse med en undertøyskampanje for Bali.

Ukjente designere
Men det stopper ikke der.

I forbindelse med en konkurranse i regi av undertøysmerket Triumph, ble den tidligere supermodellen kledt opp i en rekke sexy undertøysett.

Plaggene var designet av unge, lovende designere fra hele verden. Det var den anerkjente, britiske fotografen Rankin som tok alle bildene til konkurransen og Christensen fikk mye oppmerksomhet i pressen for de morsomme og stilfulle fotografiene.

Kun iført et smykke
Den siste kampanjen hvor Christensen har latt klærne falle er for Swarovski.

Toppløs og kun iført et smykke stirrer toppmodellen rett inn i kamera mens håret omringer ansiktet på en vill og uregjerlig måte.

Modellen har stilt opp for smykkemerket i forbindelse med en talentkonkurranse gjennom Model Scouts og Swarovski Chrystallized.

Se flere bilder fra kampanjen her.

Sexy video
Den danske modellen har hatt mange prestisjetunge jobber opp gjennom sin karriere.

Hun har blant annet vært en del av de berømte englene til Victoria`s Secret, og hun ble verdenskjent da hun tok av seg bikinioverdelen i Chris Isaak`s musikkvideo «Wicked Game» - en video som for øvrig er kåret til en av de mest sexy noensinne.

Toppmodell
Christensen startet sin internasjonale modellkarriere etter at hun som 19 åring representerte Danmark i en Miss Universe kåring. Hun dro deretter til Paris for å prøve å lykken som modell, og raskt fikk hun prestisjetunge oppdrag.

Hun var å se på mange magasinforsider i 90-årene, og hun landet mange tunge reklamekampanjer. Blant annet var hun sminkemerket Revlons ansikt utad.

Christensen er en av få kvinner som blir betegnet som en av de virkelige toppmodellene. Sammen med blant andre Linda Evangelista, Christy Turlington, Naomi Campbell, Paulina Porizkova og Cindy Crawford oppsto det en ny rase supermodeller - som var mer enn bare et vakkert ansikt og en perfekt kropp.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fotografiutstillinger
Men Christensen kan ikke bare stå foran kamera - hun er også selv en talentfull fotograf og har stilt ut flere av sine fotografier på ulike gallerier.

Hun har også fått sitt fotografiarbeid publisert i motemagasiner som «Marie Claire» og «Elle», og hennes verker viser tydelig at hun har både lidenskap og teft for fotokunsten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Selger gamle ting
Foruten å fotografere, har eksmodellen en egen antikkforretning i New York.

Det er liten tvil om at Christensen har fått interessen, og sikkert også teften, med å drive med den slags av sin mor, som har en egen vintagebutikk i Christianshavn.

Christensen er lidenskapelig opptatt av gjenbruk, og den tidligere modellen var initiativtakeren til pop up-butikkonseptet, Coca-Cola Vintage Collection.