(SIDE2): Modell, fotograf og muse Helena Christensen (44) har på ingen måte lagt modellkarrieren på hylla, men i tillegg til dette er hun også opptatt av andre prosjekter.

Denne gangen har hun designet sin egen undertøyslinje fra merket Triumph - som hun har frontet i flere år.

Hennes kreasjoner er inspirert av 40-tallets femme fatale, elementer fra 70-tallets bohemstil og henter også inn et snev av 80-tallets bondage som gir undertøyet ekstra edge. Det karakteristiske materialet med diskret steif av luksus er nøye utvalgt av Helena selv. Fargepaletten går fra oransje til sitrongul, aqua og pudder.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Kolleksjonen består av to linjer, Poetica og Dahlia.

Poetica by Helena har Dantelle de Calaisblonder pyntet med krystaller fra Swarovski Elements. I serien finner du drømmeaktige styles som matcher i farger og mønster og som skal gi muligheten til kreative sammensetninger.

Dahlia by Helena kommer i myke materialer og kombinerer romantikk med et streif av mystikk og femme fatale. Trekant BH-en har sart lysrosa tyll kombinert med svarte blonder, og trusen med høy midje har en dramatisk belteeffekt som leder tankene over på Cleopatra.

Christensen har gjort karriere av å se bra ut, og hun har også gode tips til resten av oss for hvordan vi skal se bra ut i undertøy.

1. Ta vare på deg selv
- Undertøy er det første du tar på deg på morgenen, så gjør det hele til et lite øyeblikk som får deg til å smile. Å gjøre seg klar om morgenen er et fint rituale, og om du har litt ekstra tid så kan du forsøke å gjøre det meste ut av det. Jeg elsker å rense huden, bruke kroppsolje, og virkelig kose meg. Pøv å tenn et lys på morgenen mens du gjør deg klar, enten du har dem eller 50 minutter, sier hun til Telegraph.

2. Komfort er nøkkelen
- Når du skal velge ut undertøy er det viktigste å finne noe som passer til kroppstypen din. Prøv alltid undertøyet før du kjøper det, slik at du er sikker på at det sitter komfortabelt og at det gir deg en pen silhuett. Om du kjøper noe som er skikkelig fancy, med for eksempel delikate blonder eller intrikate detaljer, så er det fortsatt like viktig at det sitter som det skal og at det fremhever det du mener er viktig. Det er nok på grunn av komfort at jeg elsker BH-er uten spiler. Du vil jo ikke føle at du har på deg noe som du ikke kan bevege deg i.

3. En ny tone
- Mange kvinner holder seg stort sett til sort og hudfarget undertøy, fordi de ikke tror farget undertøy vil kle dem. Men jeg synes farget undertøy er fantastisk. Om du har en BH med en fin farge gjør det heller ingenting om stroppen synes under T-skjorten.

4. Det trenger ikke matche
- Jeg bruker svært sjeldent undertøysett som matcher. Jeg matcher sjeldent sokkene mine også, for den saks skyld. Jeg skjønner ikke hvorfor det skal matche. Det er mer inspirerende å mikse forskjellige deler. Så se etter undertøy som fint kan mikses med noe annet.

5. Sensuelt, men ikke sexy
- Jeg vil ikke at undertøyet mitt skal se «sexy» ut. Er det ikke bedre og se fin og sensuell ut enn sexy? Derfor liker jeg vintageinspirert undertøy. I mine øyne er myke, sarte toner og elegante former definitivt mer appellerende enn det typisk sexy, røde undertøyssettet, sier Christensen.

- Og til slutt, når du har det undertøyet du behøver, så handler det om å bruke det med selvtillit.