Gå til sidens hovedinnhold

Hun er den eneste som kan roe Zlatan

Fotballstjernen møtte den 11 år eldre skjønnheten på en parkeringsplass.

(SIDE2): Hun er 42 år gammel, er tidligere modell og skuespiller og har to barn med samboeren - og for øyeblikket verdens mest omtalte fotballspiller - Zlatan Ibrahimovic.

Helena Seger er den mindre kjente, men penere halvdelen. Men kjærlighet ved første blikk, det var det ikke.

- Han hadde stor nese og briefet med en enorm gullklokke.

Beryktet
Lei av å høre navnet Zlatan over alt? Den svenske landslagskapteinen som på egen hånd ydmyket England i landskampen onsdag, der han skåret fire mål, inkludert brassen som av mange regnes som historiens beste.

Zlatan Ibrahimovic er 31 år og født i Malmø. 15 år gammel var han mer opptatt av å stjele sykler og knuse bilvinduer, og ville slutte med både fotball og droppe ut av skolen. Treneren hans overbeviste han om å fortsette med fotballen (og han fullførte ungdomsskolen), men har ikke ytterligere utdannelse. Men fotballen har vært innbringende - til sammen har forskjellige klubber betalt over 1,5 milliarder kroner for å få spilleren i stallen.

Han er også kjent for å være en bråkebøtte og vanskelig å kontrollere, og han har vært i bråk og slåsskamper flere ganger (også utenfor fotballbanen). Blant annet har han vært i klammeri med lagkamerater i flere av klubbene, og også hatt sine kontroverser med trenere.

- Kunne ikke glemme henne
I 2001 møtte den da 20 år gamle Zlatan 11 år eldre Helena Noell Seger på en parkeringsplass i deres felles hjemby.

- Han hadde dobbeltparkert sin Ferrari ved siden av min Mercedes. Jeg var i dårlig humør og freste at han skulle flytte bilen. Jeg tror han ble trigget av holdningen min, fortalte hun i et sjeldent intervju, med svenske Elle for to år siden.

Stabeistet Zlatan fant ut hva hun het via en bekjent og lette opp telefonnummeret hennes, og snart begynte de å date. I flere år klarte de å holde romansen hemmelig for pressen.

- Jeg hadde aldri sett henne før, selv om jeg hadde ganske god oversikt over Malmö. Hun var ikke bare pen. Hele holdningen hennes var heftig, sånn der «ikke kødd med meg». Og så var hun eldre. Det var jo spennende. Av en bekjent fikk jeg vite at hun het Helena. Jeg kunne ikke glemme henne, forteller Zlatan selv i sin biografi «Jeg er Zlatan».

Etter sigende er det bare hun som klarer å roe ned villstyringen, og de to har holdt sammen gjennom hans mange klubb- og landbytter.

- Han er ikke lett å leve med, men på den andre siden, det er ikke jeg heller. Han er bestemt og uredd og det er jeg også.

Fotballfruetull
Datteren til lærerinnen og bakeren spilte selv fotball som ung, og forholdet til en fotballspiller var det som førte henne til Malmø i en alder av 17 år. Hun jobbet både som bartender, i Barne-TV og TV-shop, før hun etter hvert skapte seg en karriere innen markedsføring, blant annet hos flyselskapet FlyMe og Malaco. I en alder av 25 år kjøpte hun en herregård, og siden har hun solgt og kjøpt en rekke eiendommer med god fortjeneste.

Selv sier hun at hun har jobbet hardt for det hun har oppnådd, og misliker betegnelsen fotballfrue.

- Jeg kan ikke gå og legge meg for natten om jeg ikke har gjort mitt ytterste. Det gjelder alt fra å brette klesvasken til å skrive avhandlinger, sier Helena. Hun er frustrert over at hun ikke blir anerkjent for det hun selv har oppnådd. Ønsket om egen karriere, som har latt seg vanskeliggjøre av stadige flyttinger mellom europeiske byer, er der fremdeles.

Ikke A4-liv
Sammen har de barna Maximillian (6) og Vincent (4), og familien bor for tiden i Paris (Zlatan spiller for Paris Saint-Germain). Helena har ikke noe behov for å gifte seg med Zlatan, men ønsker seg gjerne et roligere liv, uten behovet for livvakter.

De er derimot nødvendige. Da Helena og Zlatans søster Sanela var på vei for å se svensken spille kamp med Juventus på San Siro, ble blondinen overfalt da hun kjørte parets Mercedes. En mann forsøkte å dra henne ut gjennom bilvinduet i det bilen stoppet opp i folkehavet, sier Zlatan.

Ved en annen anledning satte noen fyr på roser utenfor leiligheten de bodde i i Torino. Saken ble aldri oppklart.

- Hadde jeg tatt han på fersk gjerning, hadde jeg massakrert han, forteller fotballspilleren i boka.

(Kilder: Aftonbladet, Wikipedia, Daily Mail, Jeg er Zlatan)

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken