Gå til sidens hovedinnhold

Helg i filmens tegn

I helgen kan du boltre deg i godbiter både på konsert- og film-fronten. Sjekk hva som skjer i helgen her.

Torsdag åpner Bergen Internasjonale Filmfestival med den kanadiske filmen «C.R.A.Z.Y». Regissør Jean-Marc Vallée og filmens hovedrolleinnehaver Marc-André Grondin skal begge være til stede under åpningen. Hele helgen kommer nok til å stå i filmens tegn. Årets BIFF-program finner du her

Dersom det blir for mye film, kan du avreagere med musikk-konkurransen Global Battle Of The Bands på Garage. Lokale band konkurrerer om en plass i Norges-finalen, som igjen kan havne i den internasjonale finalen i London.

Kvarteret holder liv i en gammel tradisjon og arrangerer bierstube. Liker du ompa-musikk, menn i lærnikkers og billig øl er Kvarteret stedet for deg fredag. Kamelon frister med My Midnight Creeps. Dette bandet består blant annet av gitaristene i Ricochets og Madrugada.

Fredag:
Mye som skjer på BIFF også fredag. Blant annet kan du teste den nye XBOX 360 på Magnus Barfot-kinoen. På konsertfronten kan du få med deg melodiøs gitarsoul fra Jackie Leven på Kamelon eller energisk punk fra Chixdiggit og The Yum Yums på Garage. På Kvarteret kan du få med deg Johndoe. Corvine spiller på Hulen.

Lørdag bør du sjekke ut Kamelon. En gjeng lokale krefter har trommet i gang en ny indiepop-festival betalt av egen lomme. Kvelden har fått navnet Some Gorgeous Accident 2005 og du kan få med deg band som britiske Pipas og Lovejoy, bergenske Professor Pez og Love Dance. Hele stasen koster 60 kroner. Så absolutt verdt turen. Hulen frister med frekk blanding av pop, progrock og folkmusikk med svenske Dungen. By:Larm-favorittene Lumsk spiller på Kvarteret. På Garage kan du få med deg Audrey Horne, SAHG, Obscure og Team Blitzkrieg.

Søndag er det lite som skjer på konsertfronten, men BIFF feirer norsk films 100-årsjubileum med prisutdeling på Den Nationale Scene klokken19.00. De nominerte finner du her

Reklame

NÅ: Stor vinterkampanje med supergode priser