Gå til sidens hovedinnhold

Helgens pengemaskin

Fredag har Spider-Man 3 premiere. Noen mener den er verdens dyreste film, men hvor mye vil den tjene?

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det ventes at Spider-Man 3 kommer til å bli den mestselgende filmen på verdens kinoer denne helgen, og det blir det penger i kassen av.

NA24 - din næringslivsavis

Så langt denne uken har rekorder blitt banket i de landene i Europa og Asia hvor filmene allerede har hatt premiere. Den har satt seerrekorder i ti av de 16 landene hvor den er sluppet.

Noen visninger er utsolgt, men det er fortsatt billetter igjen på norske kinoer dersom man ønsker å se filmen i løpet av helgen.

Mot rekordinntekter
I USA har Sony sørget for at filmen vil bli vist på 4.252 kinoer, noe som er mer enn de 4.163 kinoene som Shrek 2 hadde rekorden på frem til nå, ifølge variety.com.

Den første Spider-Man-filmen spilte inn 114,8 millioner dollar i USA alene den første helgen, og det ventes at dette blir slått denne helgen.

Svindyr film
Ifølge Radar Magazine kan filmkostnadene komme opp i hele 500 millioner dollar, eller rett rundt svimlende tre milliarder kroner. Ifølge kilder hos filmprodusentene skal filmen ha kostet rundt 350 millioner dollar, men med utgiftene til markedsføring og reklame skal 500 millioner være et mer riktig bilde.

- Jeg nekter å si det riktige tallet fordi det får meg til å miste pusten. «Spiderman 3» var en superdyr film – den dyreste filmen vi noensinne har laget. Men det er absolutt ikke i nærheten av 300 millioner dollar, sier Laura Ziskin, en av filmens produsenter, ifølge the New York Post.

Store deler av utgiftene skal være gått til store mengder spesialeffekter laget med datamaskiner.

Reklame

Slik får du godt internett på hytta