Til tross for stadige meldinger om hjelp fra storebrødrene i eurosonen, skyr investorene fortsatt greske statslån.

Det kan man lese ut av ekstrarenten de krever for å eie greske statsobligasjoner fremfor tyske, som regnes som de sikreste obligasjonene innen euro-området.

Tirsdag økte denne differansen til 4,74 prosent for tiårige obligasjoner, noe som er ny rekord, ifølge Associated Press.

Det skjer samtidig som Hellas planlegger å hente inn 1,5 milliarder euro i et kortsiktig statslån. Landet må stadig låne nye penger for å innfri eksisterende lån som forfaller, og spørsmålet er om landet klarer å gjennomføre dette uten å ty til den kombinerte redningspakken fra IMF og eurosone-landene.

Et annet spørsmål er om landet vil trenge vesentlig mye mer hjelp enn man til nå har antatt. Tidligere i måneden ble man enige om en pakke på inntil 45 milliarder euro om nødvendig. Axel Weber, som er styremedlem i den europeiske sentralbanken ESB, har ifølge tyske medier sagt at Hellas kan komme til å trenge inntil 80 milliarder euro.

Mens den tyske staten for tiden kan låne penger i ti år til rundt 3 prosent årlig rente, er den årlige renten for den greske staten godt over 7,5 prosent nå. En så høy rente vil gjøre det enda vanskeligere for Hellas å kutte det gapende underskuddet på statsbudsjettet.

Hellas har allerede en statsgjeld på mer enn 110 prosent av BNP, og budsjettunderskuddet i fjor tilsvarte 13 prosent av BNP.

Onsdag skal det startes nye samtaler i Athen om krisepakken for Hellas.