Den økonomiske krisen i Hellas har ført til at det har blitt spekulert i om de vil bli kastet ut av eurosamarbeidet.

Nå har Angela Merkel og Nicolas Sarkozy, lederne av de to største økonomiene i Europa - den tyske og den franske, offentliggjort en uttalelse der de sier at de er overbevist om at Hellas vil forbli i eurosamarbeidet, melder Bloomberg.

Overbevist etter konferanse
Uttalelsen kommer etter at Merkel og Sarkozy hadde en telefonkonferanse med statsministeren i Hellas, George Papandreou. Han lovet at Hellas var innstilt på å møte målene de har satt til underskuddsreduksjon, som betingelse for at den internasjonale hjelpen landet vil få.

Europeiske myndigheter tar sikte på å oppfylle avtalen fra 21. juli, som innebærer å styrke euroregionenes redningsfond og tilby en hjelpepakke til Hellas.

Uttalelsen fra myndighetene i Tyskland, Frankrike og Hellas, har imidlertid ikke bare ført til optimisme.

- Jeg er skeptisk til at dette vil bidra til å berolige markedene. Det kan ta lang tid før man får gjennomført den andre hjelpepakken, og veien dit kan bli humpete, sier økonomi ved UniCredit Global Research, Tullia Bucco, ifølge Bloomberg.

Aksjer stiger
Etter forsikringen fra Merkel og Sarkozy, har aksjemarkedet reagert positivt. Europeiske aksjer har steget for tredje dag på rad.

Benchmarkindeksen Stoxx Europe 600 avanserte med 0,9 prosent til 226,24 klokken 08.38 i London. I går sted indeksen med 1,5 prosent.

Måleren har imidlertid falt 22 prosent siden årets topp i februar, og man er fortsatt bekymret over at den globale økonomiske oppturen er i fare.

- Ettersom vi ikke ser mye annet enn retorikk i øyeblikket, forventer fortsatt mange at Hellas vil misligholde gjelden og ser på ikke på aksjestigningen som noe mer enn et blaff, sier en aksjetrader i London Catpital Group, ifølge Bloomberg.