Hellas er et land på randen av konkurs. I den forbindelse er det trolig smart å ta visse hensyn på årets ferie til det vakre landet.

Over to hundretusen nordmenn reiser til Hellas og de greske øyer hvert år.

- Ta med ekstra kontanter
Sparebank 1 har sett litt nærmere på hva som venter året norske feriegjester til Hellas. Her er deres liste over økonomiske forholdsregler som kan være lurt å ta.

1.Ta alltid med deg to betalingskort – gjerne både VISA og MasterCard.

2.Det kan være lurt å ta med litt ekstra kontanter fordi det kan være lite kontanter tilgjengelig i greske minibanker. Hellas er ikke så velutbygd for kortbruk som i Norge og mediene melder at grekerne tar ut kontanter i store mengder for å sikre sine formuer. Oppbevar pengene på et sikkert sted.

3.Hold deg oppdatert gjennom mediene på hva som skjer i landet.

4.Det kan også være lurt at du betaler det du kan av hotell, fly, utflukter osv før du reiser. Husk å ha reiseforsikringen i orden og ta vare på kvitteringer og dokumentasjon. Vær oppmerksom på at det er begrensinger i vilkårene på for eksempel hvor mye kontanter som er dekket, flyforsinkelser og så videre. Ta kontakt med oss hvis du er i tvil.

Finansielt trøbbel i Hellas
Den greske regjeringen kjemper for å holde landets økonomi flytene. Før helgen ble det klart at landet har fått til en ordning, som gjør det mulig å få inn flere krisepenger. Dette innebærer imidlertid store kutt i de statlige utgiftene, og økning i skattene i Hellas.

Hellas trenger penger raskt. Landet må ha 12 milliarder euro i hjelp fra EU og Det internasjonale pengefondet for å hindre brudd på gjeldsforpliktelsen. Disse skal betales innen midten av juli.