Østfinnmark politidistrikt ga mandag morgen Skiippagurra-festivalen et forelegg på 40.000 kroner. Forelegget kommer som en reaksjon på ulykken som skjedde i fjor på samme tid. Fjorårets festival endte tragisk da vokalist Aslag Haugen, i den kjente gruppen Hellbillies, trådde på utkanten av scenen og falt ned.

Denne saken er levert av Finnmarken.

Alvorlig nakkebrudd
Hellbillies-vokalisten pådro seg den gang et alvorlig nakkebrudd og brakk begge armleddene da han trådte utfor en dårlig sikret scene under bandets sommerturné. Like før jul kom bandet til forlik med arrangøren i Skiippagurra.

Forsikringsselskapet Gjensidige kom i høst fram til at arrangøren kunne stilles ansvarlig for Ål-bandets tap som følge av hendelsen. Rett før jul inngikk partene forlik.

Partene ville den gang ikke kommentere størrelsesbeløpet, men det skulle dreie seg om et beløp i millionklassen.

Brutt arbeidsmiljøloven
Men nå har altså politiet selv gitt et forelegg etter ordre fra Troms og Finnmarks statsembete for overtredelse av arbeidsmiljøloven. Ifølge politiet selv er det fordi at artister var utsatt for fare på den usikrede scenekanten:

«Grunnlaget for forelegget er at Stiftelsen Skiippergurrafestivalen som hovedvirksomhet, ikke sørget for at scenen var innrettet på en slik måte at artister som skulle opptre på denne eller andre var utsatt for fare».

Scenen, hadde ifølge politiet, en fallhøyde på 1,6 til 1,7 meter, og hadde ingen fallsikring på scenens sider og bakkant, slik det skal være på alle arbeidsplasser i høyder over en halv meter.

– Østfinnmark politidistrikt oppfordrer også alle festivalarrangører å være oppmerksom på sin plikt til å ivareta sikkerheten på scener og setter seg inn i arbeidsmiljølovens krav til sikkerhet, forteller Ellen Katrine Hætta, politiinspektør i Østfinnmark politidistrikt i en pressemelding til Finnmarken.

Les også: Aslag Haugen om livet er ulykken

Les flere saker fra Finnmarken