Hellbillies

Spissrotgang

EMI

Sier jeg «Krasafaren Steinbu» og «På Ål Stasjon», tenker du mest sannsynlig Hellbillies med en gang. Countryrock-bandet fra Ål i Hallingdal har siden begynnelsen av 90-tallet blitt allemannseie med sin countryrock sunget på tjukk halling-dialekt. Nå er de klare med sitt ellevte album, «Spissrotgang».

Nok en gang er det Aslag Haugen og Arne Moslåtten som står bak musikken og tekstene. Og som vanlig er det trygt, ekte og typisk Hellbillies.

Bandet har en lett gjenkjennelig sound og morsomme og underfyndige tekster. Det hele formidles av gode musikere og ikke minst en god vokalist. På «Spissrotgang» balanseres det fint mellom rolige sanger som «Fint Å Være To» og «Livsfarlig leik», til den sjarmerende «Ingen Der», som handler om internettdating. Og sist men ikke minst «Hallo Telenor». En sang som tydeligvis er skrevet i ren frustrasjon over den dårlige internettdekningen i bygda.

Platens høydepunkter er åpningssporet «Mot straumen» og «Seks Tusen Hål». Hellbillies-fans kommer ikke til å bli skuffet denne gangen heller.