Hells Angels havnet nesten på sosialen etter politiets razzia mot klubbens lokaler på Alnabru i Oslo i oktober.

Men etter en uke kunne de fem Hells Angels-medlemmene som bor i lokalene, flytte tilbake etter at Oslo tingrett forkastet politiets midlertidige beslag.

Les Her: Hells Angels på sosialen

Tirsdag møter Capitol Eiendom samt foreningen Hamcon, som er Hells Angels MC Oslo Norway, i retten for å kjempe en bitter kamp mot myndighetene for å beholde klubblokalene.

- Vi tror dette er en del av Politidirektoratets handlingsplan mot MC-miljøet. I 2011 ble det forsøkt fremmet en foretaksstraff mot Capitol Eiendom AS på 5 millioner i samme sak. Dette ble frafalt etter flere møter med politiet, sier Hells Angels talsmann Rune «Supern» Olsgaard til Nettavisen NA24.

Det er Capitol Eiendom som eier klubblokalene til Hells Angels i Oslo. Capitol Eiendom er igjen eid av seks av Hells Angels-medlemmer i Oslo, blant annet Olsgaard.

- Ikke grunnlag for tiltalen

- Det virker svært overdrevent og som et forsøk på å få retten til å se bort fra loven. Vi kan ikke se noe grunnlag for tiltalen, men må selvsagt møte de to ukene politiet mener vi bør være i retten, sier advokat John Christian Elden som representerer Capitol Eiendom, til NTB.

Det var 23. oktober at politiet aksjonerte mot Hells Angels og «Angels Place» som klubblokalene heter. De mener at det drives organisert kriminell virksomhet i huset og at det derfor skal beslaglegges. Politiet sikter til at det i 2010 ble gjort beslag i fire skytevåpen i lokalene og i 2011 ble beslaglagt ytterligere 11 våpen.

- Vi mener huset benyttes til kriminell virksomhet. Da har vi rett til å beslaglegge det. Det er jo snakk om et relativt stort beslag av ulovlige våpen vi har gjort. Fire i 2010 og 11 i 2011. Glem ikke det, sa sjefen for organisert kriminalitet i Oslo politiet Einar Aas til Nettavisen NA24.

Automatvåpen

- Hva slags våpen var det?

- Det var et sammensatt sortiment av en- og tohåndsvåpen inkludert automatvåpen. Er det greit at det fins så mange våpen midt i Oslo? Jeg vil la Nettavisens lesere avgjøre om de synes det er ok, sa Aas.

Angående våpenbeslagene la Hells Angels seg flat.

- Vi fortalte at vi var sjokkert over våpenfunnene og at dette ikke skulle skje igjen, sier Rune «Supern» Olsgaard.

LES HER: - Vi hadde vi jo bare kjørt på noe jævlig og festet vilt.

LES HER:- Money talks, rett og slett

Hells Angels føler seg forfulgt av politiet. For kun kort tid siden klarte «Supern» og hans venner å samle sammen en million kroner til å betale Skatt Øst.

- Vi har akkurat klart å betale Skatt Øst rundt 1 million i straffeskatt for å ha leid ut for billig til oss selv. Dette var i regi av Kripos og Politidirektoratetets handlingsplan, sier Olsgaard til Nettavisen NA24.

Ingen banker vil låne HA penger

Årsaken til at det ikke er like lett for Hells Angels å skaffe til veie en million kroner, til tross for at klubblokalene er taksert til 13,6 millioner kroner og er gjeldfrie, er at ingen banker ønsker å låne dem penger.

- Vi sendte inn lånesøknader på 1,5 millioner kroner til åtte forskjellige banker. Vi fikk bare en tilbakemelding, fra Sandens Sparebank. Det, til tross for, at vi har null gjeld og nærmere 40.000 kroner i måneden i leieinntekt på det, sa Olsgaard til Nettavisen NA24 i forbindelse med et intervju rett før jul.

Forskjellsbehandling

Olsgaard og Hells Angels ønsker å bli behandlet på lik linje som andre norske borere.

- Politidirektoratet har nå kommet med en håndbok til kommunene med tips om hvordan de skal forfølge, diskriminere og trakassere klubbene ved å forskjellsbehandle i forhold til resten av kommunenes befolkning. Vi setter et stort spørsmålstegn ved lovligheten rundt dette, sier Olsgaard.

Nettavisen NA24 besøkte lokalene til Hells Angels i fjor høst. Her er noen av bildene samt bilder fra razziaen: