BOLIGEKSPERTENE I HELP FORSIKRING SVARER LESERNE.

Under de nye flisene så badet mildt sagt ganske ille ut. Tilfeldigheter gjorde at Jarle Rudihagen og hans samboer oppdaget det såpass raskt.

Det var våren 2010 paret overtok sit nye hus i Marens vei i Oppegård kommune i Akershus - en toetasjes enebolig bygget i 1978.

SELGE BOLIG? Finn megler

Etter overtakelsen satte paret i gang med et større oppussingsprosjekt i andre etasje, heriblant ny kjøkkeninnredning.

Da håndtverkerne hadde fjernet den gamle kjøkkeninnredningen, oppdaget de flekker på veggen som vendte mot badet.

Det tok ikke lang tid å fastslå at det dreide seg om råteskader.

Rudihagen hadde kjøpt boligkjøperforsikring hos Help Forsikring. Help tok saken, og en takstmann kom raskt på plass.

- Takstmannen så på badet, og kunne raskt konstatere at det ikke var gjort forskriftsmessig, sier Rudihagen til Nettavisen.

Takstmannen gikk inn fra kjøkkensiden. Han fant at flisene var lagt rett på sponplatene uten noen form for membran imellom. Også gulvet var mangelfullt utført, noe som førte til lekkasje nedover.

Fuktskader i underetasjen ble oppdaget noe senere da Rudihagen skulle pusse opp utleieleiligheten i underetasjen. Da han fjernet laminatgulvet, oppdaget han store skader på den originale parketten under. Takstmann ble tilkalt på nytt, og konklusjonen var at det dreide seg om fuktskader i parketten som følge av lekkasje fra badet over - altså det samme badet.

- Vi fikk oss jo et sjokk. Alle vet jo hvor mye det koster å fikse slikt.

- På dette tidspunktet sto vi der og skulle flytte inn med to små barn på ett og tre år, sier Rudihagen.

Rudihagen er glad han og samboeren tegnet boligkjøperforsikring. Selv om prosessen tok vel et år og kostet mye tid og krefter, fikk paret ut vel 180.000 kroner fra selgers forsikringsselskap.

- Det var frustrerende. Jeg ønsket å komme i gang med oppussing i kjelleretasjen, men fikk det råd at jeg burde vente til forsikringssaken var avklart, ellers kunne vi miste retten til forsikring.

Rudihagen forteller at det nye badet kostet 220.000 kroner. I kjelleren ble også oppussingen dyrere enn forsikringsutbetalinegen.

Nettavisen har tidligere skrevet om Help Forsikrings boligkjøperforsikring i forbindelse med nettmøte. Dette er en forsikring man kan tegner når man skal kjøpe seg ny bolig, for å være sikret gratis advokathjelp dersom man skulle oppdage feil eller mangler ved boligen. Man sikrer seg da at man har ressurser til å møte motparten - husselger – som gjerne har tegnet en såkalt eierskifteforsikring.

Help Forsikring er en kommersiell aktør. Nettavisen samarbeider med Help Forsikring ved at firmaets stiller juridisk ekspertise til rådighet for våre lesere i forbindelse med nettmøter på vår boligseksjon.

Disclaimer:
Det tas forbehold om at omstendigheter knyttet til enkeltsaker kan legge føringer på det enkelte saksforhold som advokaten ikke kjenner til. Rådene fra Nettavisens ekspertpanel er gitt på generelt grunnlag, og/eller basert på de opplysninger som fremkommer av lesernes spørsmål. Advokatene kan ikke holdes ansvarlig for de rådene som gis.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:
Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Minkreditt:Finn det billigste forbrukslånet.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)