Gå til sidens hovedinnhold

Humøret påvirker hjertet

Glade personer har enda flere grunner til å smile.

(SIDE2): Bli mer positiv og minsk risikoen for hjerteinfarkt.

Positiv virkning
Amerikanske forskere mener at et positivt syn på livet har gode effekter på helsa. Selv om man sliter med negative hendelser og følelser, gjelder det å se på fremtiden med et forhåpningsfullt syn, skriver nettstedet Health.com

- Dette er det første studiet som har bevist at glade personer med en entusiastisk livsholdning er mindre utsatt for hjertesykdommer, forteller studiens hovedforfatter Karina W. Davidson.

Utsatt for stressede situasjoner
Davidson og hennes kolleger har fulgt 1739 voksne uten tidligere diagnostisert hjertesykdom i 10 år.

Ved begynnelsen av studien ble deltakerne spurt om hvordan de vanligvis reagerer på ulike situasjoner der de ble utsatt for stress.

Deretter ble deltakerne intervjuet for å rangere hvor positive testpersonenes følelser var på en skala fra 1 til 5. Forskerne målte også kolesterol, blodtrykk og andre risikofaktorer, og deltakernes følelser av depresjon og angst.

De som scoret «5» på skalaen hadde den laveste risikoen for hjerteinfarkt og hjertesykdommer. Ifølge studien økte personens risiko for å oppleve hjerteinfarkt eller en lignende hendelse med 22 prosent for hvert punkt man gikk nedover på skvalen.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Påvirker hjertet
I løpet av oppfølgingsperioden var det 145 hjerteinfarkt i gruppen. Ekspertene tror at positive effekter på puls, blodtrykk og stresshormon har påvirkning på hjertets oppførsel.

- Den nye studien dokumenterer ytterligere de helseforsterkende effektene av å ha en positiv innstilling, sier forsker Redford B. Williams.

- Jeg tror at et optimistisk syn helt klart påvirker hjertet nesten på lik linje som trening, vekttap og røykeslutt, tilføyer han.

Følg Side2 på Facebook – klikk her!

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året